De beste stadsstranden van Spanje op rij

door admin
De beste stadsstranden van Spanje op rij

Veel Spaanse kuststeden bieden het beste van twee werelden: stad en strand. Pak je zwemkleding en je zonnebrandcrème in en wij vertellen je in welke steden in Spanje je de beste zandstranden vindt.

Las Palmas de Gran Canaria – Las Canteras

Het eerste strand in dit overzicht is Las Canteras in Las Palmas de Gran Canaria. Dit wordt al jarenlang beschouwd als een van de beste familiestranden. Niet alleen in Spanje, maar wereldwijd. Het strand strekt zich uit van de markthal El Mercado del Puerto tot het auditorium Alfredo Kraus: drie kilometer aan goudgeel strand. Het natuurlijke rif La Barra, een lange rotsformatie evenwijdig aan de kustlijn, beschermt het strand tegen het tij.

Het hele jaar bezoeken lokale strandgasten en toeristen Las Canteras om voluit te genieten van het aangename klimaat op Gran Canaria. Je kunt er allerlei watersporten beoefenen en voor een maaltijd of een drankje kun je terecht bij een van de vele restaurants en terrassen aan de levendige strandboulevard.

Valencia – La Malvarrosa

La Malvarrosa is ongetwijfeld het bekendste strand van Valencia en zeer geliefd bij de lokale bevolking. Het strand ligt bij de oude visserswijk Malvarrosa en strekt zich uit over een lengte van twee kilometer. Zelfs mindervaliden kunnen tot aan de branding komen. Je vindt geen strand dat gemakkelijker toegankelijk is, of betere voorzieningen heeft. Je kunt strandstoelen en parasols huren, voor een drankje zijn er allerlei kiosken en langs de boulevard vind je restaurants. Wie niet alleen wil zonnen, kan meedoen aan fitness, crossfit, surfen, windsurfen, kanoën of duiken.

Barcelona – La Barceloneta

In Barcelona is het niet gemakkelijk om het beste strand te kiezen. De Catalaanse hoofdstad heeft veel stranden. De keuze valt op het strand van La Barceloneta, omdat je hier prima met het openbaar vervoer naartoe kunt en omdat je zo uit de straten van de wijk het strand op stapt.

Het strand beschikt over hangmatten, parasols, douches, toiletten, een speelplek voor kinderen, kioskjes, restaurants, sportvelden en je kunt er zelfs surfen of paddle surfen. Ook in de vele bars en restaurants in de wijk La Barceloneta kun je genieten van heerlijke visgerechten. En wil je nog meer afleiding of hangt er een wolkje voor de zon, dan zijn er in de buurt talloze, waaronder ook heel beroemde – bezienswaardigheden waar je zo naartoe wandelt.

San Sebastián – La Concha

Het strand La Concha vormt geen verrassing in dit lijstje. De baai van San Sebastian prijkt op de meeste lijsten van ‘s werelds beste stranden. Tussen de bergen Monte Igueldo en Monte Urgull ligt de schelpvormige baai, vandaar de naam ‘la concha’, schelp in het Spaans. Hier strekt het strand zich uit over anderhalve kilometer, geflankeerd door de voor San Sebastián kenmerkende, historische balustrade.

Het strand wordt van oudsher bezocht door de lokale bevolking, toeristen en door zeer veel beroemdheden. Dat gebeurt met name tijdens het beroemde filmfestival van San Sebastian. La Concha nodigt uit tot wandelen, watersporten of tot een duik in het frisse zeewater. Het beeld van de baai met het eiland Santa Clara op de achtergrond is absoluut fotogeniek.

Cádiz – La Caleta (foto)

La Caleta is een populair familiestrand in het historische hart van Cádiz. Het is niet erg groot, maar beschikt over allerlei voorzieningen. Wanneer je hier in het fijne, goudgele zand ligt, kijk je uit over het kalme water van de Atlantische oceaan. Aan de zuidkant ligt het bastion van San Sebastián met de slanke vuurtoren en aan de noordkant ligt het fort Santa Catalina. Hiervoor liggen altijd tientallen vissersbootjes voor anker, die zorgen voor een erg fotogenieke aanblik.

Centraal op het strand ligt het karakteristieke en historische kuuroord van la Palma y el Real. Helaas is het niet toegankelijk voor publiek omdat er een centrum voor onderwaterarcheologie is gevestigd. Zorg dat je bij een bezoek aan de stad Cádiz de zonsondergang niet mist: het is een van de mooiste van heel Spanje. 

Palma de Mallorca- Palma

Het strand van Palma is een van de bekendste en langste van de Balearen. De  vijf kilometer aan fijn, wit zand strekken zich uit van Can Pastilla tot de jachthaven El Arenal in de baai. Het heldere en rustige water maken dit strand uitstekend geschikt voor families. Je komt in het centrum van Palma via een strandboulevard en het strand is ook prima bereikbaar met de bus. Op het strand zijn hangmatten en parasols te huur, er zijn openbare toiletten en douches en het strand is eveneens toegankelijk voor mindervaliden. Je kunt er allerlei sporten beoefenen, zowel op het strand als in zee.

La Coruña – Riazo

Het laatste stedelijke strand op ons lijstje is gelegen in het noordwesten van Spanje, in La Coruña, een stad aan de Atlantische oceaan met twee kilometer strand. Een van die stranden, en voor voetballiefhebbers vast het bekendste, is het strand van Riazor, gelegen naast het voetbalstadion. Het is 610 meter lang en gescheiden van het strand van Orzán door een golfbreker. Riazor is centraal gelegen en druk bezocht, en van alle gemakken voorzien, zoals douches en toiletten, verhuur van strandstoelen en toegang voor mindervaliden

Het strand is rustige gelegen aan een baai en prima geschikt voor watersportliefhebbers, zoals surfen of zeilen. In de restaurants aan de lange strandboulevard kun je terecht om van de lokale keuken te genieten, zoals de befaamde Galicische zeeduivel of ‘pulpo a la Gallega’ (octopus op zijn Galicisch). Absoluut een delicatesse.

Dit vind je misschien ook leuk