Politie onderschept 24 uit VS gestolen high end auto’s

door admin
Politie onderschept 24 uit VS gestolen high end auto's

De luxe wagens zijn samen goed voor ongeveer twee miljoen euro. Volgens de Spaanse burgerwacht is Algeciras de laatste barrière geworden voor dieven van luxe auto’s in de Verenigde Staten die hun lading naar Afrika sturen. In de haven van Algeciras worden de wagens op vrachtschepen geladen met bestemming Afrika. 

In januari identificeerden de havenautoriteiten een toename van de illegale handel van hoogwaardige voertuigen die via containers op vrachtschepen uit de VS in Spanje aankomen. De autoriteiten startten vervolgens een fase van intensieve monitoring en inspectie van transportcontainers met bestemming Afrika die mogelijk gestolen voertuigen zouden bevatten. Ze zetten alles op alles om te voorkomen dat de voertuigen hun eindbestemming zouden bereiken. In de haven van Algiciras werden de auto’s geladen op vrachtschepen met bestemming Afrika. In Afrika zouden ze zijn verkocht en voor altijd uit het zich verdwijnen.

De Spaanse onderzoekers hebben de oorsprong van de voertuigen en de identiteit van hun rechtmatige eigenaren achterhaald. Zo kunnen de auto’s aan hen worden teruggestuurd. Het succes van de operatie heeft tot een voortdurende samenwerking tussen de Spaanse en Amerikaanse autoriteiten geleid. Zij blijven doorgaan met het onderzoek naar de diefstal en het transport van luxe voertuigen. 

Het herstel van de high-end voertuigen is een klap voor de lucratieve zaak van het stelen van luxe auto’s in de VS voor export naar Afrikaanse markten, waar ze voor hoge prijzen verkocht kunnen worden. De onderschepping van de auto’s in Algeciras heeft volgens de krant ABC bewezen dat met een gecoördineerde inspanning en een toegewijde task force, internationale voertuigdiefstal aanzienlijk kan worden verminderd.

Dit vind je misschien ook leuk