Aldi, Mercadona en Lidl trekken ijsjes terug uit schappen wegens voedselalert

door admin
Aldi, Mercadona en Lidl trekken ijsjes terug uit schappen wegens voedselalert

Het Spaanse Agentschap voor Voedselveiligheid en Voeding (AESAN) is door de Autonome Gemeenschap van Catalonië, via het gecoördineerd systeem voor de snelle uitwisseling van informatie (SCIRI), geïnformeerd over de aanwezigheid van vreemde deeltjes in de ijsjes vasn de huismerken van Aldi, Mercadona en Lidl.

Bekijk ook: Derde lijst van Nestlé-ijsjes met ‘kankerverwekkende stof’ bekend

Vooral in deze tijd van het jaar, en met ijsblokjestekorten, neemt de vraag naar ijs behoorlijk toe. Controleer daarom je diepvries. Heb je een van de producten van deze waarschuwing in huis, wordt je aangeraden deze niet te consumeren en terug naar het verkooppunt te brengen.

De waarschuwing heeft betrekking op specifieke batches van vier producten die we in verschillende supermarkten kunnen vinden. Controleer dan vooraf of de ijsjes die je hebt van de getroffen batches komen. Het kan namelijk goed zijn dat je een pak ijsjes hebt dat geen deel uitmaakt van deze waarschuwing en die je zonder problemen kunt eten.

De producten in kwestie zijn de volgende. In de supermarkten van de firma Mercadona zijn bepaalde partijen van de verpakking van zeven ijsjes van het merk EPIRAL de Hacendado gevonden die mogelijk “vreemde deeltjes” bevatten.     

Wat betreft de Aldi-supermarkten heeft het Spaanse Agentschap voor Voedselveiligheid en Voeding gewaarschuwd voor de aanwezigheid van “vreemde deeltjes” in verschillende partijen van twee van zijn producten. Het gaat hier om Strawberry en Lemon Chupy Fresh en om de Chupy Cola/Vanilla/Strawberry.

Tot slot waarschuwt Aesan ook voor meerdere partijen Eclipse-ijs die in de Lidl-supermarkt te koop zijn. Als je onlangs het pak van zeven ijsjes hebt gekocht dat je kunt vinden in de Spaanse vestigingen van de Duitse firma, zonder twijfel een van de bestsellers van de multinational, kijk dan of het enkele van de getroffen partijen zijn. Op de achterkant van de doos en ook op de ijsjes zelf staat de batch vermeld waartoe het product behoort evenals de houdbaarheidsdatum. 

Ondertussen zijn de verschillende supermarkten overgegaan tot het terugtrekken van deze partijen om mogelijke ongelukken te voorkomen. Op de website van Aesan vind je alle waarschuwingen die in deze maanden zijn gepubliceerd. Heb je zo’n product in huis, breng het dan altijd terug naar het oorspronkelijke verkooppunt. Winkels zijn verplicht zijn je geld terug te geven of het product om te ruilen voor een andere partij waar niets mee aan de hand is.

Dit vind je misschien ook leuk