IMF verhoogt opnieuw groeivoorspelling Spanje

door admin
IMF verhoogt opnieuw groeivoorspelling Spanje

Dit meldde het IMF op dinsdag. De laatste groeivoorspelling uit april lag met 2,6 procent een stukje lager. Door een sterke export, een rebound in de consumentenvraag en een toeristische sector waarin het erg goed gaat zouden hieraan ten grondslag liggen. Spanje is de vierde grootste economie van Europa en is nog steeds herstellende van de crisis die na het instorten van de vastgoedmarkt zijn intrede deed in 2008. 

Het IMF sluit niet uit dat de groei nog hoger wordt dan deze schatting als gevolg van een momentum dat gecreëerd kan worden door de economische hervormingen van dit moment. 

Vorig jaar groeide de Spaanse economie met 3,2 procent. Dat was een dubbele groei ten opzichte van het gemiddelde in de Eurozone. Toch blijven er donkere wolken boven Spanje hangen vooral met betrekking tot de hoge werkloosheid. Deze is met 18,7 procent de tweede hoogste van de Eurozone. Alleen in Griekenland zijn meer mensen officieel werkloos. De Spaanse arbeidsmarkt bestaat uit veel tijdelijke banen voor korte termijn. 

De Spaanse bank is eveneens optimistisch over de economie in het land. Op 13 juni verhoogde dit instituut de groeivoorspelling voor Spanje dit jaar naar 3,1 procent. 

Dit vind je misschien ook leuk