Lufthansa neemt groot deel noodlijde Air Berlin over

door admin
Lufthansa neemt groot deel noodlijde Air Berlin over

Airberlin was in Spanje vooral toonaangevend op Mallorca waar via Palma de Mallorca veel Duitse bestemmingen werden verbonden met plekken op het Spaanse vasteland. Ook vloog Airberlin lang direct van Amsterdam naar Palma. Airberlin trok in de Nederlandse en Belgische grensstreken veel Nederlandse reizigers aan. De maatschappij vloog behalve Amsterdam niet direct op Nederlandse bestemmingen.

De Duitse overheid zorgde ervoor dat het aantal gedupeerde reizigers binnen de perken bleef door een overbruggingskrediet te storten van 150 miljoen euro. Dat was genoeg om nog drie maanden door te vliegen, maar vooralsnog zullen de laatste vluchten op 28 oktober worden uitgevoerd. Alle tickets daarna zijn dan waardeloos.

Het Duitse Lufthanse neemt nu 3.000 medewerkers en 81 vliegtuigen over. Op donderdag 12 oktober werden daartoe alle handtekeningen gezet. Het bedrijf steekt volgens bronnen in de Duitse pers zo’n 1,5 miljoen euro in deze investering die de groei van prijsvechter Eurowings tot doel heeft.

Airberlin is niet de enige vliegmaatschappij die in zwaar weer verkeert. Het Britse Monarch vroeg op 2 oktober zijn faillissement aan. Bij het Italiaanse Alitalia moet flink worden gereorganiseerd en ook Ryanair heeft problemen vanwege het vertrek van piloten. De concurrentie in de luchtvaart is groot en vliegmaatschappijen moeten met minimale marges werken. 

Dit vind je misschien ook leuk