Toeristen in Spanje kiezen voor ham, paella en bier

door admin
Toeristen in Spanje kiezen voor ham, paella en bier

Wat veel vakantiegangers gemeen hebben is dat ze in hun vakantie extra tijd hebben om lekker te eten. Daarom vormt de specifieke keuken in een land ook een punt van aandacht bij de keuze voor de bestemming. Veel Italië-gangers houden van de oeverloze keuze aan heerlijke pasta’s en pizza’s die je in het land aantreft. In Frankrijk kun je je te buiten gaan aan de heerlijke Franse kaas of de uitstekende wijnen. Maar ook op Spanje komen mensen af vanwege het diverse culinaire aanbod. 

Zo blijkt uit een onderzoek van Madison Market Research dat ham, paella en bier de favorieten waren van buitenlandse toeristen in Spanje deze zomer. Zo’n 38% van de buitenlandse toeristen verkoos ham tijdens de Spaanse zomer. Daarnaast waren ook paella (13%), calamares en inktvis (8%) en patatas bravas (8%) populair. Om de dorst te lessen verkozen de toeristen bier (40%) gevolgd door wijn (36%). Al dit lekkers wordt door 52% het liefst op het terras verorberd.

De voorkeur voor welk gerecht verschilt ook afhankelijk van het werelddeel waar mensen vandaan komen. Zo eten Aziaten het liefst kroketten (12%) en Amerikanen een goed bord paella (16%). Europese toeristen houden het bij patatas bravas (12%).

Waarom naar Spanje?

Spanje is zo veel meer dan zon en strand, en dat konden de toeristen die deze zomer naar Spanje reisden alleen maar beamen. Zo’n 36% verklaart naar Spanje te reizen om nieuwe steden te leren kennen, terwijl 23% aangetrokken wordt door de monumenten en de architectuur. Het strand vervolledigt het podium met 18%. De gastronomie is de voornaamste attractie onder jongeren tussen 18 en 30 jaar (10%).

Bezienswaardigheden

Als het op monumenten en musea aankomt dan scoren het Prado (47%), het Koninklijk Paleis (26%) en het Museo Reina Sofía (22%) het hoogst bij buitenlandse toeristen. Bij de jongeren scoort het Alhambra ook goed (18%), terwijl de 45-plussers dol zijn op de Cibelesfontein in Madrid (24%).

Favoriete bestemmingen in Spanje

Onder de favoriete bestemmingen in Spanje bevindt zich onder andere Andalusië met een stijging in het aantal bezoekers van 9% tot een totaal van bijna drie miljoen bezoekers in juli en augustus. Ondervraagden gaven aan vanwege het klimaat, het culturele aanbod en de gastronomie naar deze zuidelijk gelegen regio te komen. 100% van de ondervraagden geeft ook aan terug te zullen keren naar Spanje in de toekomst.

Dit vind je misschien ook leuk