Regen en kou maken einde aan Spaanse ‘veroño’

door admin
Regen en kou maken einde aan Spaanse 'veroño'

Overal langs de Middellandse Zeekust zochten toeristen verkoeling op het strand en in de zee. Nu lijkt de herfst er dan toch echt aan te komen. Vanaf donderdag komt er met een lage drukgebied vanaf de Atlantische Oceaan onstabiel weer naar Spanje. Neerslag wordt met name vanaf het midden van de week voorspeld in het noordwesten, noorden en midden van het Iberisch Schiereiland. Het Spaanse weerinstituut Aemet zegt dat vooral vrijdag en zaterdag regenachtig zullen zijn. Andere delen van Spanje zullen wellicht te maken krijgen met een paar niet noemenswaardige buitjes. 

Dat de herfst al een tijdje bezig is, is wel te merken aan de nachttemperaturen. Die liggen inmiddels een flink stuk lager. Koud is het vooral in het midden en noorden van het land. In de Pyreneëen kan het in hoger gelegen gebieden al gaan vriezen. Tot woensdag blijft het weer nog stabiel en grotendeels onbewolkt met hoge temperaturen voor de tijd van het jaar overdag. Zo kan het op maandag in Cordoba nog 29 graden worden, in Sevilla 28 graden en in Alicante, Almeria, Castellon, Huelva, Malaga, Murcia en Valencia tussen de 23 en 25 graden.

In Madrid, Lerida en Huesca komen de maximumtemperaturen niet boven de 20 graden. In Bilbao, San Sebastian, Leon, Logroño, Lugo, Santander, Vitoria en Valladolid wordt het maximaal 15 tot 18 graden. De minimumtemperatuur in Vitoria is het laagst met 1 graad onder nul. 

Regen

Dinsdag wordt al wat regen verwacht aan de kusten van Valenia, Catalonië en Ibiza. Vanaf woensdag en met name donderdag wordt het weer instabiel in heel Spanje en regen in het uiterste westen van het land die vergezeld kan gaan van onweer en harde wind.

Dit vind je misschien ook leuk