Huurprijzen Spanje met ruim 18% gestegen in 2017

door admin
Huurprijzen Spanje met ruim 18% gestegen in 2017

Om een gemiddelde woning van 90 vierkante meter te huren, betaal je dus bijna 900 euro per maand. Wel werd door de onderzoekers geconcludeerd dat de stijging minder hard ging in het vierde kwartaal van het jaar met een verhoging van de gemiddelde huurprijs van slechts 3,3%.

De prijs om woningen te huren daalde alleen in Barcelona en in Cáceres gedurende het vierde kwartaal met respectievelijk 2,4% en 1%. Wel blijft Barcelona de duurste stad in Spanje om te huren met een gemiddelde prijs van 17,5 euro per vierkante meter eind december 2017. Een daling van 2,7% op jaarbasis.De wijk Ciutat Vella was eind december het duurst met 18,90 euro per vierkante meter. In Madrid was de gemiddelde prijs eind december 15,5 euro per vierkante meter, een stijging van 7,9% op jaarbasis, met de wijk Salamanca als duurste om een woning te huren: 18,50 euro per vierkanten meter.

Prijzen stegen over het algemeen in heel Spanje, maar er zijn wel grote verschillen lokaal of regionaal aan te wijzen met betrekking tot de mate waarin dat gebeurde. De Canarische Eilanden, de Balearen en de steden Málaga en Sevilla stonden aan kop, terwijl prijzen in Madrid en Barcelona slechts de helft stegen van het landelijk gemiddelde.  Na vier jaren van stijging van de huurprijzen waren Barcelona en Cáceres zoals eerder al aangestipt de enige steden waar de huurprijzen daalden na vier jaar van stijging.

In alle andere provinciehoofdsteden liggen de huurprijzen hoger dan een jaar geleden. In Santa Cruz op Tenerife stegen de prijzen het hardst met 22,7% tot 8 euro per vierkante meter per maand. Daarna volgen Las Palmas de Gran Canaria en Girona met 22,5% en 20,5%. 

Málaga duur

In Andalusië stegen de huurprijzen gemiddeld met 15,5% in 2017. In de stad Málaga zijn woningen het duurst om te huren met gemiddeld 10 euro per vierkante meter. Dat is 15,4% meer dan een jaar geleden. 

Dit vind je misschien ook leuk