Madrid wil IBI voor leegstaande woningen met 50% verhogen

door admin
Madrid wil IBI voor leegstaande woningen met 50% verhogen

Met deze maatregel hoopt de partij het aanbod van huurwoningen te vergroten. De partij heeft het verzoek neergelegd bij het Ministerie van Belastingzaken en wil toestemming krijgen de IBI tot 50% te kunnen verhogen in geval van woningen die doorlopend leegstaan. De maatregel moet ertoe leiden dat de prijzen in het hogere segment van de huurmarkt in bepaalde wijken van de stad lager worden.

Zo moet de fiscale maatregel huiseigenaren ertoe bewegen hun leegstaande woning aan te bieden op de huurmarkt. Het grotere aanbod aan huurwoningen dat dit zal opleveren moet de gemiddelde huurprijs gaan drukken, zo hebben bronnen bij Ahora Madrid laten weten aan Europa Press.

Volgens Jorge García Castaño, wethouder economie en belastingzaken van de gemeente hebben ‘alle Spanjaarden het recht op een waardige en passende woning’ en dat de autoriteiten zorg dragen voor normen en regels die dit recht faciliteren’. Van de ruim 153.000 woningen in Madrid staat 10% leeg, zo blijkt uit gegevens uit 2011 van de gemeente.

Dit vind je misschien ook leuk