Podemos betaalt boetes van eigen bestuursleden en verbergt verdere details

door admin
Podemos betaalt boetes van eigen bestuursleden en verbergt verdere details

Het zogenaamde ‘transparantieportaal’ van Podemos toont nieuwe informatie over de bestuursleden van deze progressieve partij. In 2017 zie je dat er negen bekeuringen zijn uitgeschreven door de gemeente Madrid en een boete door het Spaanse Ministerie voor Verkeer DGT. Op het portaal is ook te zien dat de boetes door Podemos betaald zijn. Als laatste blijkt dat leden van het bestuur rijden in dienstauto’s. Iets wat in strijd is met eerder gemaakte afspraken hierover binnen de partij.

Op het portaal zijn niet de namen van de overtreders te zien of de reden van de boete. De hoogtes van de individuele boetes variëren van 45 euro tot 360 euro. Het totaalbedrag in 2017 komt neer op 2.385 euro.

Willekeurig tonen van details

Het ‘transparantieportaal’ blijkt niet zo transparant als de naam doet vermoeden. De partij van Pablo Iglesias die de informatie op het portaal publiceert, heeft er zorgvuldig voor gekozen welke details ze willen geven over de specifieke rekeningen. Het is niet mogelijk om de facturen van deze boetes te downloaden. Dat kon wel bij uitgaven zoals bijvoorbeeld de IMPULSA-onderscheidingen voor ondernemers of andere bijdragen of donaties die de partij heeft gedaan.

Officiële verklaring blijft uit

Nieuwssite OKDiario heeft geprobeerd om een officiële verklaring te krijgen van Podemos over deze gang van zaken. Alle herhaalde vragen over dit onderwerp aan de partij zijn onbeantwoord gebleven. Deze raadselachtige gegevens op het portaal van Podemos en de vragen die onbeantwoord blijven, lijken in strijd met de uitgangspunten die Podemos in haar politieke uitgangspunten heeft opgenomen. Podemos verzekert daarin dat zij de enige politieke partij in Spanje is die inkomsten en uitgaven op deze transparante manier voor de burger openbaar publiceert.

Dit vind je misschien ook leuk