Dit weekend eerste (mini) hittegolf van het jaar in Spanje

door admin
Dit weekend eerste (mini) hittegolf van het jaar in Spanje

Vrijdag zal het in vrijwel het hele land behalve in het noorden van Galicië en Cantabrië licht- of onbewolkt zijn. Alleen in de Pyreneeën ontwikkelen zich gedurende de dag wolken waar mogelijk wat neerslag uit kan vallen. Hetzelfde geldt voor het oosten van Castille y León en nabijgelegen gebieden. Op de eilandengroepen is het weer stabiel. 

In de avond gaan de temperaturen omhoog behalve in het noordwesten van het land en langs de Mediterrane kust, waar ze weinig veranderen of zelfs dalen. Het kwik zal boven de 30 graden stijgen in de zuidelijke helft van het Iberisch Schiereiland en zelfs boven de 35 in de Vallei van de Guadalquivier in Andalusië.

Zaterdag kan het plaatselijk regenen in Cantabrië met name in de ochtend en in het oosten. Ook op de Canarische Eilanden kan er in het noorden een lichte regenbui vallen. De rest van het Spaanse vasteland zal stabiel weer hebben met lichtbewolkte luchten. 

Zaterdagavond en -nacht zal de temperatuur over het algemeen stijgen en met name weer boven de 30 graden komen in de zuidelijke helft van Spanje en boven de 35 graden in de Vallei van de Guadalquivir. 

Hetzelfde geldt voor zondag. Dan zal het ook in de vallei van de Guadiana warmer kunnen worden dan 35 graden. 

Dit vind je misschien ook leuk