Spanje op nummer 26 van meest veilige landen

door admin
Spanje op nummer 26 van meest veilige landen

Veiligheid is zonder twijfel een van de voornaamste factoren als we onze vakantiebestemming uitkiezen. Het Amerikaanse onderzoek- en adviesbureau Gallup heeft een ranking gemaakt van landen op het gebied van veiligheid. Onderwerpen als terroristische dreigingen, sociale of politieke stabiliteit, veiligheid van burgers en vertrouwen in de politie spelen een rol bij hoe veilig inwoners zich voelen in de 142 onderzochte landen.  

Singapore aan top

Gallup’s Law and Order Index laat zien dat Singapore het veiligste land is. Onderaan de lijst staat Venezuela genoemd als meest onveilige land. In de Law and Order Index neemt Spanje plek nummer 26 in.

Vragen over veiligheid burgers

Tijdens het onderzoek in 2017 zijn 148.000 mensen uit 142 verschillende landen geïnterviewd. Voor het onderdeel ‘veiligheid van de burger’ werden deze vier vragen gesteld:

1. Kun je op de lokale politie vertrouwen in de plaats of regio waar je woont?

2. Voel je je veilig als je ’s nachts alleen over straat loopt in de plaats of regio waar je woont?

3. Is er het afgelopen jaar in jouw huis ingebroken?

4. Ben je het afgelopen jaar aangevallen?

Als gemiddeld antwoord van alle geïnterviewde mensen gaf 69 procent aan de lokale politie te kunnen vertrouwen. Zo’n 68 procent voelde zich veilig om ’s nachts alleen over straat te lopen. Wel gaf dertien procent aan dat er het afgelopen jaar ingebroken was en vijf procent van de mensen is het afgelopen jaar aangevallen.

Conclusie

Latijns-Amerika en de Caraïben zijn de gebieden waar de meeste onveilige landen te vinden zijn. De Verenigde Staten, Canada, Azië en West-Europa scoorden het hoogst en behoren volgens Gallup tot de veiligste delen van de wereld.

Via de site van Gallup is het volledige onderzoeksrapport in te zien.

Dit vind je misschien ook leuk