Kies je voor een vertaler Spaans of voor Google Translate?

door admin
Kies je voor een vertaler Spaans of voor Google Translate?

In een wereld van snelle technologie en steeds beter wordende vertaalsites zoals Google Translate lijken vertalers langzaamaan overbodig te worden. Niets is echter minder waar. Vraagt zo’n vertaalmachine bijvoorbeeld aan je voor wie de te vertalen tekst bedoeld is? Wat jouw doel is met die tekst? Is het leespubliek in Spanje hetzelfde als in Nederland? Al deze vragen kun je gerust met ‘nee’ beantwoorden.

Wie deze vragen dan wel aan je stelt?

Nou, dat zijn de vertalers. Vertalers zoals ik. Ik ben Sharon van Toledo en ben in 2017 gestart als zelfstandig vertaler Spaans-Nederlands. Mijn voorliefde voor het Spaans begon al toen ik heel jong was. Onlangs heb ik na twaalf jaar mijn vaste goedbetaalde baan in de financiële wereld opgezegd om zelfstandig verder te gaan en te kiezen voor waar mijn hart ligt: de Spaanse taal.

Waar mij dat gebracht heeft?

Na een HBO studie tot Vertaler Spaans ben ik eind 2017 gestart met het maken en vertalen van artikelen voor INSpanje.nl. Ook vertaal ik inmiddels voor merken als Desigual, Bershka en Stradivarius. Mijn jarenlange ervaring in de financiële wereld komt ook van pas, want laten we eerlijk wezen: Het vertalen van een marketingtekst is toch echt een tikje anders dan de polisvoorwaarden van een verzekeringsmaatschappij.

En als ik niet aan het vertalen ben?

Ook dan ben ik met taal bezig. Ik vind bloggen heerlijk en post dan ook wekelijks een blog op mijn website. Ook ontwikkel ik zelf Spaanse lessen en geef deze op basisscholen.

Zijn vertalers niet achterhaald?

Er is de afgelopen decennia inderdaad veel slimme technologie bijgekomen maar die bieden tot op heden nog niet de kwaliteit die een goede vertaler wel biedt. Hoe slim die tools tegenwoordig ook zijn, mensen zijn nog altijd slimmer. Het goed overbrengen van een boodschap zit niet in woorden, maar lees je tussen de regels door.

Benieuwd wat ik jou kan bieden? Neem vooral een kijkje op www.sharonvantoledo.nl en laat me weten waar ik je mee kan helpen. Ik kan niet wachten!

Dit vind je misschien ook leuk