Regio Madrid wil weten wat daklozen verdienen met bedelen

door admin
Regio Madrid wil weten wat daklozen verdienen met bedelen

Zo behandelt de regio bedelaars als werkenden. Hun inkomen moet bekend zijn bij de autoriteiten alvorens ze kunnen rekenen op financiële hulp van de overheid. De Renta Mínima de Incersión (RMI) van 400 euro is een subsidie die wordt verstrekt aan wie over geen enkele vorm van inkomen beschikt. Maar zelfs de allerarmsten in de samenleving moeten kunnen nu aantonen dat ze dit verdienen.

Volgens de krant El País, die inzage had in een document hierover van de regionale regering, is het dus zo dat als een bedelaar honderd euro per maand binnenbrengt, dit wordt afgetrokken van de 400 euro die hij zou kunnen ontvangen. De maatregel werd genomen omdat sociale organisaties zagen dat er misbruik werd gemaakt van de wet op een minimum inkomen.

Mensen werkzaam bij het Madrileense Netwerk van Strijd tegen Armoede vinden dat de regionale overheid de wet restrictief toepast. ‘Het lijkt er nu op dat de regels worden gebruikt om de levens van arme mensen te controleren in plaats van hen te helpen om hun situatie te verbeteren. We komen zo in absurde situaties te recht waarin men aan bedelaars vraagt hoeveel deze verdienen met het bedelen’. Angel Hernández, coördinator van het netwerk zegt zich hiervoor ’te schamen’.

Dit vind je misschien ook leuk