President van provincie Lleida opgepakt in corruptiezaak

door admin
President van provincie Lleida opgepakt in corruptiezaak

Het zou gaan om betalingen van commissies aan politici in ruil voor illegale toewijzingen van (bouw)projecten aan bedrijven. De Catalaanse politie heeft drie gerechtelijke dossiers opgesteld. De arrestaties werden verricht in de stad Lérida en andere gemeentes in de provincie, waaronder Balaguer en Solsona  en betroffen beleidsmedewerkers en politici van de partij CDC (Convergència Democràtica de Catalunya).

Het onderzoek naar de corruptie binnen CDC is al ruim drie jaar aan de gang. Reñé is sinds 2011 president van de Diputación van Lérida, burgemeester van Fondarella sinds 1087 en president van PDeCAT in Lerida. PDeCAT is een van de partijen die zijn aangesloten bij de nationalistische Catalaanse coalitie CDC. In 2010 en 2011 was Reñé van het streekbestuur van Pla d’Urgell.  

Het onderzoek ging van start nadat een partner van een bouwbedrijf betalingen van commissies in cash geld ontdekte aan Reñé in ruil voor het behoud van bepaalde werkzaamheden en dienstverlening door dat bedrijf ind e provincie.

Dit vind je misschien ook leuk