Diverse aardbevingen in Spanje

door admin
Diverse aardbevingen in Spanje

De aarbeving vond plaats op 11 kilometer diepte om 00:36 uur vroeg op dinsdag. Inwoners van Prado del Rey hebben de beving gevoeld. Het dorp ligt op 90 kilometer van de stad Cádiz. Er zijn geen meldingen van persoonlijke of materiële schade.

Huesca

In de provincie Huesca kwam op maandag 5 november een aardbeving voor van 2,7 op Richter’s Schaal vlakbij Sallent de Gállego in de Pyreneeën voor met het epicentrum op 11 kilometer diepte en op een afstand van 45 kilometer van Bielsa. De beving was zo zwak dat slechts enkele inwoners van Sallent de Gállego, Panticosa en Torla er iets van hebben gevoeld. 

Tenerife

Ook de beving in Tenerife van afgelopen nacht was niet sterk met een kracht van 2,7 op de Schaal van Richter in de plaats Adeje aan de zuidkust. Het epicentrum lag hier op 8 kilometer diepte. De laatste tijd worden veel aardbevingen geregistreerd bij de eilanden. Vooral in de zeeweg tussen Tenerife en Gran Canaria. Volgens experts van de Universiteit van Sevilla en het Laboratorium van Astronomie, Landmeetkunde en Cartografie van de Universiteit van Cádiz bewegen de twee eilanden langzaam naar elkaar toe, zodat ze over enkele miljoenen jaren aan elkaar vast komen te zitten.

Dit vind je misschien ook leuk