Zara in 106 nieuwe landen

door admin
Zara in 106 nieuwe landen

Zara is de voornaamste kledingketen van Inditex en met deze expansie verdubbelt Zara haar winkels. Voor vandaag was Zara namelijk in 96 landen te vinden. Deze grote stap zorgt ervoor dat Zara vanaf vandaag in 202 landen ter wereld te bezoeken is.

Prijsverschillen

Deze week maakte Inditex deze stap in een persbericht bekend. De landen waar Zara nu haar deuren opent, zijn voornamelijk te vinden in Afrika en in de Caraïben. In het persbericht meldt de keten ook dat de prijzen in de nieuwe winkels een stukje hoger liggen dan die in Spanje, maar dat de items wel goedkoper zullen zijn dan dat ze in de Verenigde Staten of Rusland zijn. Om een voorbeeld te geven: Een parka-jas met capuchon wordt in Spanje voor 89,95 euro verkocht, in de Verenigde Staten koop je dezelfde jas voor 155 euro. In de nieuwe winkels in Afrika en de Caraïben wordt deze jas verkocht voor 99,95 euro.

Keerzijde

Verschillende experts zijn van mening dat er ook een keerzijde kleeft aan de online expansie van Inditex: “Het online aanbieden van items zorgt wereldwijd voor meer transparantie op prijsniveau. Dat zorgt voor moeilijkheden als je verschillende prijzen vraagt voor hetzelfde product afhankelijk van waar je woont,” aldus de Bank of America Merril Lynch.

In 2017 verkochten de winkels binnen de Inditex-keten (Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home en Uterqüe) 10 procent van hun items via internet. Inditex wil dat haar klanten in 2020 vanuit alle landen ter wereld online kunnen shoppen bij de Inditex-winkels.

Lees ook: Spaanse Inditex wil wereldwijd actief zijn met (online) verkoop

Dit vind je misschien ook leuk