Ruim 250 migranten uit Zuid-Spaanse zee gehaald dit weekend

door admin
Ruim 250 migranten uit Zuid-Spaanse zee gehaald dit weekend

139 gingen naar Málaga, 41 naar Almería en 15 naar Vélez-Málaga. Volgens bronnen bij de kustwacht zag de bemanning van het reddingsschip Sar Materlero twee kleine overvolle boten in de Alboránzee op de vroege zondagochtend. Na snel optreden konden de 59 mannen en 8 vrouwen die aan boord waren worden gered. Vervolgens werden nog 72 andere personen (60 mannen en 12 vrouwen) van een ander bootje gehaald. Deze migranten werden allemaal overgebracht naar Málaga.

Later op zondag zag het vliegtuig Condor IV een kleine boot met migranten. Hier ging het om 21 mannen en zij zijn naar Almería gebracht samen met nog 20 migranten afkomstig van een vierde boot die door de Guardia Civil werd onderschept. Tot slot werden nog 63 personen uit zee gehaald in de Straat van Gibraltar. 

Na de schipbreuk van vorige week waar 17 migranten bij omkwamen, zijn in de loop van de afgelopen week nog 4 lichamen aangetroffen. Dit weekend spoelde nog het lichaam van een AFrikaan aan in de Spaanse stad Ceuta in Noord-Afrika en uren later werd een ander lichaam gevonden bij het strand van Caños de Meca in de Spaanse provincie Cádiz. Dat brengt het totaal aantal doden van deze tragische boot op 15, terwijl overlevende opvarenden van de bewuste boot spreken over minstens 31 doden totaal. 

Tot nu toe kwamen dit jaar volgens officiële cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie (OIM) 596 migranten om het leven via de zeeroute tussen Noord-Afrika en Zuid-Spanje. Dat is het hoogste aantal in tien jaar tijd en bijna vier keer hoger dan dezelfde periode een jaar eerder. 

Dit vind je misschien ook leuk