Typisch Spaanse tortilla in blik als origineel souvenir uit Madrid

door admin
Typisch Spaanse tortilla in blik als origineel souvenir uit Madrid

Hiertoe richtte het koppel bedrijf Memories of Madrid op en ontwikkelden hun idee: Spaanse tortillas, met ui in blik. Met olijfolie als enig conserveringsmiddel, zo schrijft Condé Nast Traveler die het stel interviewde. De tortilla is zo tot vijf jaar houdbaar. In een fabriek in Fuenlabrada worden ze gemaakt. Dit is dezelfde fabriek die al tortillas in blik leverde aan het Spaanse leger. Zo kunnen Spaanse militairen, waar ze ook zijn ter wereld, de smaak van thuis beleven. 

Het grootste verschil tussen de tortilla’s van Memories of Madrid en die voor het leger zit hem in de verpakking. Patricia en Guillermo werken hiertoe samen met het bedrijf Be Simple die kleurrijke blikken ontwierp waarop de skyline van Madrid is te zien, enkele lijnen die doen denken aan het metronetwerk in de Spaanse hoofdstad en enkele namen van de belangrijkste monumenten in de stad. 

Elk blik is bovendien gewijd aan een specifiek jaar en op het betreffende blik wordt in het Engels en Spaans een iconische gebeurtenis genoemd van dat betreffende jaar en welke beroemdheid in dat jaar werd geboren. Er zijn blikken met jaartallen erop tussen 1939 en 2018/2019. Omdat veel kleinkinderen een bliktortilla willen meenemen als souvenir voor hun grootouders zullen binnenkort ook jaartallen van vóór 1939 op de markt komen. 

De tortilla kan zo uit blik koud worden opgediend, maar het blik kan ook in zijn geheel in de magnetron. De winkel van Memories of Madrid is gevestigd op Plaza Mayor in Madrid. 

Dit vind je misschien ook leuk