Gemeenteraad Madrid stelt tijdelijk verbod in op elektrische steps

door admin
Gemeenteraad Madrid stelt tijdelijk verbod in op elektrische steps

Afgelopen 4 december gaf de gemeenteraad van Madrid de opdracht om de elektrische steps van Lime, Voi en Wind binnen 72 uur uit de circulatie te halen. Deze drie bedrijven verhuren hun elektrische steps al geruime tijd in de Spaanse hoofdstad, toch legt Madrid nu een tijdelijk verbod op aan deze drie bedrijven omdat ze niet voldoen aan de eisen van de nieuwe verordening Duurzame Mobiliteit.

Deze verordening is sinds 24 oktober 2018 van kracht en verplicht bedrijven die elektrische steps verhuren om de zones waarin de steps gebruikt mogen worden af te bakenen. Ook dient de step een maximale snelheid te kennen van 50 km/uur. Alle drie de bedrijven voldoen niet aan deze eisen.

Nieuwe vergunning

Verhuurbedrijf Lime heeft verzaakt om tijdige de gevraagde informatie aan te leveren zodat de gemeente op elk moment kan controleren waar de elektrische steps zich bevinden. Ook dit is een vereiste volgens de nieuwe verordening. Ondanks het tijdelijke verbod op de verhuur van de elektrische steps door de drie bedrijven meldt de gemeenteraad wel dat de bedrijven te allen tijde opnieuw een vergunning mogen aanvragen om hun steps weer up and running te krijgen in Madrid.

Voi, Wind en Lime waren al met hun elektrische steps in Madrid gevestigd voordat de verordening van kracht ging. Na het in werking treden van de verordening heeft de gemeenteraad van Madrid aangegeven dat de verhuurbedrijven opnieuw een vergunning moesten indienen als ze hun verhuuractiviteiten voort wilden zetten.

Waarborgen verkeersveiligheid Madrid

De gemeente van Madrid deelde mee dat er in totaal achttien bedrijven zijn die in de nabije toekomst een vergunning in zouden willen dienen om hun elektrische steps In Madrid te blijven verhuren.

De gemeenteraad zal, na ontvangst van de aanvragen, het toekomstige aanbod van de elektrische steps goed bekijken om ervoor te zorgen dat er sprake zal zijn van een evenwichtige verdeling van de steps door de stad. De gemeente dient er dan ook voor te zorgen dat de verkeersveiligheid in Madrid gewaarborgd blijft, zowel voor de gebruikers van de steps als voor de andere inwoners en toeristen in Madrid.

Dit vind je misschien ook leuk