Acht Spaanse stranden bij vijftig beste van Europa

door admin
Acht Spaanse stranden bij vijftig beste van Europa

De lijst werd samengesteld door het online reisbureau Flight Network. Het gaat om de tweede editie van een uitgebreid overzicht van de beste stranden wereldwijd, die wordt samengesteld met hulp van meer dan 1.200 reisjournalisten, redacteuren, bloggers en reisbureaus. Elk continent heeft een eigen hoofdstuk en Amerika wordt opgedeeld in drie regio’s. Er is ook een mondiale lijst en twee aparte categorieën voor ‘maagdelijke stranden’ en ‘stedelijke stranden’.

Elk strand krijgt punten toegewezen op basis van vijf parameters: de maagdelijke schoonheid ervan, de ligging, de kwaliteit van het water en zand, het aantal dagen met zon per jaar en de gemiddelde jaartemperatuur.

De Spaanse stranden die voldoende punten kregen om in de Europese lijst opgenomen te worden zijn: Platja de Formentor (Mallorca) op 3, playa Papagayo (Canarische eilanden) op 9, Playa de Catedrales (Galicië) op 11, Aguas Blancas (Ibiza) op 13, Playa del Charco de los Clicos (Canarische eilanden) op 15, Playa de Rodas (Cíes eilanden in Galicië) op 29, Cala de Ambolo (Jávea) op 47en Güi Güi (Canarische eilanden) op 49. Met deze acht vermeldingen deelt Spanje de eerste plaats met Griekenland en staat boven Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Slechts een van de Spaanse stranden staat in de top vijftig wereldwijd en wel op nummer 22: namelijk Platja de Formentor op Mallorca. Op de lijst van maagdelijke stranden wereldwijd staat geen enkel Spaans strand. De lijst met stedelijke stranden is beter voor Spanje, want daarop verschijnen Paya de la Barceloneta (Barcelona) op 4, Playa de la Concha (San Sebastián) op 8, Playa de la Malagueta (Málaga) op 38 en Playa de Tossa de Mar (Costa Brava) op 47.

Foto: Platja de Formentor op Mallorca

Dit vind je misschien ook leuk