Murcia herstelt ruim twee miljoen vierkante meter aan natuurlijk landschap

door admin
Murcia herstelt ruim twee miljoen vierkante meter aan natuurlijk landschap

Het gaat om milieutechnisch gezien waardevolle plekken, waar de bescherming van de biodiversiteit voorop komt te staan. Er zullen autochtone bomen en planten op geplant worden en er worden campagnes op het gebied van milieubewustzijn georganiseerd. 

Onder de plannen die de gemeente heeft ondertekend is het herstellen van het traditionele landschap zoals de rivier Segura vanaf Contraparada tot Beniel en natuurgebieden zoals El Valle en Sierras de Altaona en Escalona. 

De milieuorganisaties die erbij betrokken zijn zijn Acude, Anse, Morus Alba, Adesga en Fundación Desarrollo Sostenible. De burgemeester van Murcia, José Ballesta gaf aan dat ‘deze organisaties de beste samenwerkingspartners zijn in dit initatief met een hoge ecologische, sociale en landschappelijke winstgevendheid’. Hij voegde daaraan toe dat de gemeente al sidns 2015 11.000 nieuwe bomen heeft geplant. Dit heeft ruim 8.000 ton CO2 uit de atmosfeer gehaald. 

De vijf bovengenoemde organisaties ontvangen een gemeentelijke subsidie van ongeveer 65.000 euro om de verschillende taken uit te voeren. ER zal onder meer gewerkt worden aan het verwijderen van landbouwplastic, het vervangen van heggen, planten van droge granen voor wilde konijnen, rode patrijzen, hazen en duiven onder andere, het installeren van schuilplaatsen voor vleermuizen en het herstellen van grond. Ook worden her en der bloemen en planten geplant om inwoners kennis te laten maken met de grote biodiversiteit in hun regio. 

Dit vind je misschien ook leuk