Spaanse verkeersdienst herinnert je aan bijna verlopen rijbewijs

door admin
Spaanse verkeersdienst herinnert je aan bijna verlopen rijbewijs

De maatregel, die eerder door de PP-regering werd afgekeurd, is per dinsdag 5 februari van kracht gegaan. Volgens DGT rijdt 10 procent van de bestuurders in Spanje rond met een verlopen rijbewijs. Dit jaar zullen 2.750.000 brieven worden verstuurd. Bestuurders van wie hun rijbewijs in maart verloopt, ontvangen nog deze maand een brief. 

Tráfico, zoals de verkeersautoriteit in Spanje wordt genoemd, herinnert aan een tienjarige geldigheid van de rijbewijzen AM, A1, A2, A en B bij bestuurders tot 65 jaar. Is men ouder, dan moet het rijbewijs elke 5 jaar worden vernieuwd. 

Professionele rijbewijzen C, C1, D, D1, EC, EC1, ED, ED1 worden in Spanje elke vijf jaar vernieuwd in geval van bestuurders tot 65 jaar en daarna elke drie jaar. 

In de brief wordt aangegeven dat de bezitter van het rijbewijs niet zelf naar de kantoren van DGT (Jefaturas Provinciales de Tráfico) hoeft te gaan, maar gewoon terecht kan bij de medische centra die bevoegd zijn om de bestuurders opnieuw te keuren. De bestuurder moet hier zijn DNI, paspoort of geldige verblijfsvergunning te laten zien, een foto laten maken, het aanvraagformulier ondertekenen en de vereiste belastingen betalen van 24,10 euro. 

Wanneer de aanvraag volledig is ingeleverd ontvangt de bestuurder een voorlopige autorisatie voor 90 dagen om in Spanje te kunnen rijden. Voor het verstrijken van die termijn ontvangt men het nieuwe rijbewijs per post op zijn of haar thuisadres.

Dit vind je misschien ook leuk