Woning Ibiza bijna drie keer zo duur als een gemiddelde Spaanse woning

door admin
Woning Ibiza bijna drie keer zo duur als een gemiddelde Spaanse woning

Het nationale gemiddelde ligt op 1.679 euro. Daarbij is de vierkante meterprijs op Ibiza nog twee keer zo hoog als de gemiddelde prijs van 2.683 euro op de Balearen in zijn geheel (inclusief Mallorca, Menorca en Formentera). Zodoende blijkt uit het rapport opgesteld door Urban Data Analytics dat de situatie op de woningmarkt van het eiland nog ernstiger is dan op de rest van de archipel.

Op Mallorca zijn woningen in Calvià het duurst met een prijs per vierkante meter van 3.462 euro. Dan volgt Andratx met 3.351 euro per m2. Toch zijn de problemen om aan een woning te komen op Mallorca niet vergelijkbaar met die van het buureiland. In de officieuze hoofdstad van Ibiza, Vila, kost een vierkante meter gemiddeld 5.218 euro. Dit is bijna het dubbele van het gemiddelde van de Balearen.

In Sant Joan ligt de vierkante meter prijs op 5.058 euro, in Santa Eulària 4.515, Sant Josep 4.399 en Sant Antoni 3.892. Er is geen enkele gemeente waar de gemiddelde prijs per vierkante meter onder de hoogste prijs van Mallorca (Calvià) ligt. De gemiddelde prijs in Palma de Mallorca ligt op 2.596 euro per vierkante meter.

Prijsstijging 2018

In Palma steeg de gemiddelde prijs in de laatste maanden van 2018 met 7,7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van hetzelfde jaar en in Calvià met 6,1 procent. In Ibiza was deze prijsstijging met 16,7 procent veel hoger. 

Dit vind je misschien ook leuk