Vliegveld Murcia al met 22 bestemmingen verbonden door 8 vliegmaatschappijen

door admin
Vliegveld Murcia al met 22 bestemmingen verbonden door 8 vliegmaatschappijen

Murcia had al de luchthaven Murcia – San Javier die vlakbij de kust ligt en de populaire vakantiebestemming Mar Menor. De nieuwe ‘Aeropuerto Internacional Región de Murcia ligt meer in het binnenland in de gemeente Corvera die op zijn beurt op 20 minuten rijden ten zuiden van de stad Murcia ligt.

Met de bestemming Palma de Mallorca erbij kunnen reizigers direct vliegen naar 22 bestemmingen in 6 verschillende landen. Dit zijn het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Noorwegen en de Tsjechische Republiek.

De acht vliegmaatschappijen die operatief zijn vanaf deze luchthaven zijn Ryanair, EasyJet, TUIfly, Jet2.com, Norwegian, Smartwings, Volotea en Titan Airlines. Laatstgenoemde biedt chartervluchten aan tussen Murcia en Londen (Stansted). Jet2.com biedt eveneens verbindingen met het Britse Leeds en Manchester. Hier vliegt ook Ryanair op. 

Eerder deze week werd de Duty free-zone op de luchthaven geopend. Op dit moment zijn er meer dan 1 miljoen stoelen gereserveerd voor ruim 5.500 opearaties die worden uitgevoerd in het zomerseizoen tussen maart en oktober. Sinds de officiële opening van het vliegveld op 15 januari jl. vlogen al meer dan 35.000 passagiers vanaf Murcia. 

De nieuwe vluchten op Mallorca zorgen ervoor dat Murcia met één overstap verbonden raakt met talloze andere bestemmingen in Europa en daarbuiten. Palma is de op twee na grootste luchthaven van Spanje na Madrid en Barcelona en een belangrijke hub voor vakantievluchten. Met name in de zomer is het een van de drukste luchthavens van Europa.

Van Murcia naar…

Groot-Brittannië: Londen Stansted, Londen Luton, Londen Gatwick, Londen Southend, Birmingham, East Midlands, Leeds Bradford, Manchester, Bristol, Bournemouth en Glasgow Prestwick.

België: Brussel Charleroi en Antwerpen Deurne

Ierland: Dublin

Spanje: Asturië (Oviedo) en Palma de Mallorca

Noorwegen: Oslo, Bergen, Stavenger en Trondheim

Tsjechische Republiek: Praag en Brno.  

Dit vind je misschien ook leuk