Record aantal leden sociale zekerheidsstelsel toeristische sector in Spanje

door admin
Record aantal leden sociale zekerheidsstelsel toeristische sector in Spanje

Het Instituut van Toerisme in Spanje, Turespaña, liet weten dat er in de maand februari niet eerder zoveel leden zijn geweest sinds de oorsprong van het sociale zekerheidsstelsel van deze sector. De leden van dit zekerheidsstelsel beslaan 12,3 procent van de totale economie van Spanje.

Alle onderdelen toerisme Spanje laten groei zien

Van de totale Spaanse economie groeide het aantal leden van het sociale zekerheidsstelsel afgelopen februari met 2,9 procent wat concreet neerkomt op 532.204 leden die zich afgelopen maand hebben aangesloten. Op alle gebieden in de toeristische sector was groei te zien: In de hotelsector kwamen er 49.141 leden van het sociale zekerheidsstelsel bij, de reisbranche kreeg 4.055 leden erbij en in de overige onderdelen van het toerisme nog eens 37.388 extra leden.

Sinds oktober 2014 is er al sprake van groei aan leden van het sociale zekerheidsstelsel van de toeristische sector. Een mooi gegeven aangezien de sector tussen 2008 en 2014 behoorlijk onder druk heeft gestaan.

Toename salarissen toeristische sector

Niet alleen het aantal leden groeide, ook het salaris van de werknemers in de toeristische sector nam toe. 79,4 procent van alle werknemers in de sector toerisme is in loondienst. Het salaris van deze werknemers nam in 2018 met 4,8 procent toe in vergelijking met het jaar daarvoor. De overige 20,6 procent van de werknemers werkt op zelfstandige basis in de toeristische sector. Hun verdiensten stegen afgelopen jaar met 1,2 procent in vergelijking met 2017.

In februari steeg de werkgelegenheid van alle onderdelen van de toeristische sector in alle autonome regio’s behalve in Aragón. Andalusië daarentegen, maakte de grootste groei door voor zowel de mensen in loondienst als de zelfstandigen.

Dit vind je misschien ook leuk