Reistip: Maak een voetbalreis naar Spanje

door admin
Reistip: Maak een voetbalreis naar Spanje

Voetbal is de nummer één volkssport in Spanje en wordt uitbundig beleefd en geleefd door de inwoners. De passie voor deze sport is ook op de tribunes goed te merken en dat maakt het bijwonen van een of meerdere competitiewedstrijden in de Primera División of een wedstrijd om de Copa del Rey een echte belevenis. Helemaal als je dit kunt combineren met een stedentrip. Denk dan niet alleen aan een wedstrijd van Real Madrid in het stadion Bernabeu of een treffen van Barcelona in het legendarische Camp Nou. Ook andere clubs zoals Espanyol, Real Betis Sevilla en Valencia mogen zich verheugen in een groeiende belangstelling omdat deze eveneens vaak garant staan voor enerverende wedstrijden.

Ben je er nog niet over uit welke club je wilt bezoeken, of gaat je vakantie naar een plek waar net andere clubs spelen dan die je normaal volgt, dan geven we je hier een aantal redenen per club waarom een bezoek daaraan ook garant staat voor een topdag.

Madrid

Reizen naar het midden van Spanje om een wedstrijd van de ‘Koninklijke’ te zien, biedt je gelijk kans om de beste spelers ter wereld hun balkunsten te zien vertonen. De club heeft de beste en duurste voetballers ter wereld gecontracteerd. Ondanks dat de resultaten vooralsnog uitblijven is een bezoek aan de club die door de FIFA werd uitgeroepen tot beste van de twintigste eeuw nooit teleurstellend. Na de wedstrijd ligt er een fantastische stad op je te wachten met tal van architectonische hoogstandjes, de meestbezochte musea van Spanje en overlekkere tapas.

Atlético Madrid speelt sinds het seizoen 2017/2018 haar thuiswedstrijden in het nieuwe Estadio Wanda Metropolitano waar 67.703 voetbalfanaten in passen. De sfeer waar het oude Vicente Calderón beroemd om was, is mee verhuisd naar het nieuwe stadion waar het team van Diego Simeone steeds opnieuw zijn tomeloze inzet en schitterend voetbal toont.

Barcelona

Is er geen plek meer bij FC Barcelona, heb je Camp Nou vaak genoeg gezien of wil je juist niet naar deze club, maar ben je wel in Barcelona? Bezoek dan stadsrivaal Espanyol. De club is een van de oudste voetbalclubs in Spanje en vooral geliefd onder onder de locals. Voetbalreizen naar FC Barcelona zijn nog altijd het populairst. Voetbalfanaten willen de beste speler ter wereld Messi in levende lijve mee te maken en live aan het werk zien. Camp Nou is bovendien het grootste voetbalstadion van heel Europa met plek voor bijna 100.000 fans.

Sevilla

Ben je in Sevilla dan mag een bezoek aan het Estadio Benito Villamarín uit 1929 met plaats voor 60.720 voetbalgekken niet op je to do-list ontbreken. De 110 jaar oude club Real Betis is geliefder onder locals, terwijl FC Sevilla meer aantrekkingskracht uitoefent op voetbalfans van buiten de stad.

Sevilla FC is echter de meester van de Europa League omdat de club in de seizoenen 2013/14 en 2014/15 de Europa League wist te winnen. Daarnaast is Sevilla het toonbeeld van een echte temperamentvolle en zinderende Andalusische stad met talloze culturele bezienswaardigheden en waar alleen al het historische centrum een genot is om doorheen te slenteren.

Valencia

Niet iedereen weet dat je voor topvoetbal ook in Valencia terecht kunt. De club eindigt bijna ieder jaar in de bovenste regionen van de Primera División. Met zijn overdekte tribunes is het iconische stadion Mestalla een pareltje. Vanaf de bovenste ring kijk je zo over de hele stad uit. Een stad die ontzettend booming is onder stedentrippers. Het is er nog niet zo druk als in Barcelona, ademt nog een uiterst Spaanse sfeer en ligt pal aan het strand en op een steenworp afstand van de mooie stranden van de Costa Blanca.

Welke wedstrijden bezoeken

Alle ontmoetingen tussen de vijf topclubs FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Valencia CF en Sevilla FC worden gezien als toppers in de competitie en worden aangeboden in de speciale voetbalreizen Spanje paketten die er zijn te boeken . Daarnaast zijn er vele derby’s. Met afstand is de confrontatie tussen FC Barcelona en Real Madrid de beroemdste. Deze wordt niet voor niets aangeduid als ‘el Clásico’ (de klassieke).

Stadiontour

Ben je niet in de stad van je favoriete club als deze een wedstrijd speelt, dan behoort een stadiontour zeker tot een van de betere alternatieven om toch een beetje sfeer mee te pikken. Prijzen hiervoor variëren van 5 tot 29 euro per persoon. Ze verschillen per club en per leeftijd. Een stadiontour in Camp Nou kost 29 euro. Hetzelfde bedrag betaal je voor een blik in de uitpuilende prijzenkast van Real Madrid.

Dit vind je misschien ook leuk