Medewerkster vliegveld La Palma overleden na aanval passagier

door admin
Medewerkster vliegveld La Palma overleden na aanval passagier

Tijdens de operatie die daarop volgde in het ziekenhuis verslechterde haar toestand naar verluidt als gevolg van hartprobleem waaraan ze leed. Ze overleed donderdagnacht. Haar overlijden heeft voor grote commotie onder de medewerkers op het vliegveld gezorgd. De vrouw stond op het punt met pensioen te gaan, was bij iedereen bekend en zeer geliefd.

Collega’s van Hermina B.B. vertelden in de krant Diario de Mallorca wat er dat weekend gebeurde. De vrouw was werkzaam in de aankomsthal en controleerde de bagageruimte. Een toerist was er net weggelopen, maar wilde weer naar binnen. B.B. vertelde hem dat dat niet mogelijk was en de man reageerde direct agressief. Volgens dezelfde bronnen stond hij tegenover de medewerkster en gaf haar een duw. 

De na haar val toegesnelde collega’s constateerden dat ze zwaargewond was waarop B.B. werd overgebracht naar een kliniek in Palma. Daar werden breuken in haar dijbeen en heup vastgesteld waarvoor ze een operatie moest ondergaan. Donderdagnacht overleed ze aan de gevolgen van haar vermoedelijke hartkwaal. 

Bronnen bij het bedrijfscomité van Trablisa vragen zich af waarom de vrouw in haar functie als assistent werd geplaatst bij een punt dat als ‘conflictief’ bekendstaat. Mensen die als assistent werken zijn niet opgeleid om met dergelijke vormen van agressie om te gaan omdat ze ‘enkel een korte cursus krijgen op dit gebied’. 

Dit vind je misschien ook leuk