Populairste Spaanse strandbestemmingen voor Spanjaarden zijn Benidorm en Calpe

door admin
Populairste Spaanse strandbestemmingen voor Spanjaarden zijn Benidorm en Calpe

Experts van Kayak.es analyseerden de meest gezochte strandbestemmingen op deze website voor de zomermaanden. Hierbij werd ook gekeken naar gegevens als gemiddelde prijs voor een hotel van drie en vier sterren op die locaties. De conclusie luidt dat Benidorm en Calpe de voorkeursbestemmingen zijn van de meeste Spanjaarden.

De Costa Blanca in zijn geheel staat bovenaan wat dit betreft met het fameuze Benidorm aan top. Gekarakteriseerd door een skyline gevuld met wolkenkrabbers, brede stranden en eindeloze voorzieningen op het gebied van vrije tijd en verblijf, blijft deze stad jaar op jaar aantrekkelijk voor Spaanse vakantiegangers. 

Calpe

Iets meer dan 20 kilometer naar het noorden ligt Calpe met meer dan 13 kilometer aan zandstrand en de iconische rots Peñón de Ifach. Dit is de tweede voorkeursbestemming volgens deze lijst. 

Internationale toeristen

Voor internationale toeristen staan Barcelona en de Balearische eilanden op de eerste twee plaatsen. Barcelona is niet alleen de meest bezochte stad van Spanje, maar het gevarieerde aanbod aan monumenten, gastronomie en vermaak dat de stad heeft te bieden in combinatie met het strand zorgt ervoor dat deze metropool elk jaar opnieuw miljoenen toeristen trekt. 

Balearen

De Balearen, bestaande uit de eilanden Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera, tellen in totaal 262 stranden en veel Spaanse toeristen voelen zich aangetrokken door de prachtige kustlijnen, schitterende baaien met helder water en talloze voorzieningen. Hoofdstad Palma de Mallorca heeft daarnaast veel te bieden op cultureel gebied en heeft een fraai historisch centrum om een bezoek aan de eilanden te completteren. 

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz op Tenerife is met een gemiddelde prijs van 37,50 euro per nacht in drie- of viersterrenhotels de goedkoopste Spaanse bestemming volgens deze lijst die ook het meest wordt gezocht door Spaanse toeristen. De stad ligt dichtbij historische plaatsen als La Orotava of San Cristóbal de la Laguna en heeft bijzondere stranden met zwart strand in een exotische omgeving. Calpe is een van de meest economisch toegankelijke kustplaatsen op het Spaanse vasteland met een gemiddelde prijs per nacht van 53,50 euro. 

Dit vind je misschien ook leuk