Duurste vakantiebestemmingen aan de kust in Spanje in juli en augustus

door admin
Duurste vakantiebestemmingen aan de kust in Spanje in juli en augustus

Boek je een vakantie aan deze kust van de provincie Tarragona (Catalonïë) begin juni dan betaal je 451. Doe je dat ergens midden juli dan is de prijs gestegen naar 1.163 euro voor een week. Dit blijkt uit een onderzoek van het platform voor verhuur van vakantiehuizen Spain-Holiday.com.

Volgens dit platform liggen er twee factoren ten grondslag aan die grote stijging van de prijs. Omdat het gaat om het noorden van Spanje is het hoogseizoen met een gemiddelde temperatuur van 30 graden en alle voorzieningen die open zijn veel korter. Daarom liggen de prijzen in het middenseizoen zoals juni en september een stuk lager. 

Voorts ligt het aan het type accommodatie dat er in Tarragona te huur is. Daar gaat het, in tegenstelling tot de Costa Brava, meer om vakantievilla’s of luxe chalets met zwembad, waarvan de prijzen doorgaans een stuk hoger liggen dan die van een appartement in bijvoorbeeld Lloret de Mar aan de noordelijker gelegen Costa Brava. 

De Costa del Sol ontvangt de meeste bezoekers en toeristen in augustus. Dat is de oorzaak voor de hoogste prijzen in de zomer: 1.090 euro in augustus voor een week ten opzichte van dezelfde periode in het middenseizoen:772 euro per week. Kun je reizen in het middenseizoen dan scheelt je dat aan deze kust een besparing tussen 25 en 30 procent in de eerste drie weken van juni of aan het einde van september.

De prijzen liggen ook hoog in de provincie Huelva (Costa de la Luz). Dit komt doordat het aanbod van vakantieaccommodatie er relatief klein is. Een verblijf hier buiten het hoogseizoen kan je een besparing tot 46 procent opleveren ten opzichte van de tweede helft van juli of de maand augustus. In de zomer betaal je makkelijk ruim 1.100 euro per week, terwijl dat in het middenseizoen 647 euro is.

Volgens de gegevens van Spain-Holiday is de kust van de regio Murcia het goedkoopst. Deze is goed bekend onder Spanjaarden, maar minder bekend onder buitenlanders. Die kiezen sneller voor de iets noordelijker gelegen Costa Blanca (Alicante). Een verblijf van een week in het midden van augustus kost 734 euro. Dat is nog altijd ruim 400 euro minder (36%) vergeleken met de prijzen op de drie duurste bestemmingen. 

Dit vind je misschien ook leuk