Spaans postkantoor start verkoop producten ‘made in Spain’

door admin
Spaans postkantoor start verkoop producten 'made in Spain'

Het idee erachter is om de bevolking in landelijke gebieden te helpen klanten voor hun producten te bereiken. De consument kan dan kiezen uit een enorm aanbod zonder daarvoor verzendkosten te hoeven betalen. Dat bevordert de verkoop van lokale producten van kwaliteit en geeft een impuls aan de economie in de meest landelijke gebieden. 

Het platform heet ‘Correos Market‘ en biedt een zeer gevarieerd palet aan producten. Van voedingsmiddelen, dranken, textiel, kleding, natuurlijke cosmetica of ambachtelijke producten zoals rieten manden, keramiek etcetera.

Op de homepage van Correos Market staat te lezen: ‘De gastronomische en ambachtelijke essentie van ons land wordt mede behouden dankzij de lokale producenten. Zij volgen de traditie van hun land voor de productie van authentieke, handgemaakte en hoogwaardige producten en voedingsmiddelen en zetten daarbij in op lokale materialen en grondstoffen en gezonde gewoonten’. 

De klant kan producten van verschillende bedrijven verspreid over Spanje bestellen en deze thuisbezorgd krijgen zonder verzendkosten te betalen. Op de website stellen de producenten zich voor, zodat de klant kan zien wat hun missie is, hoe ze te werk gaan en vooral waar hun product vandaan komt.

Je kunt ook producten bestellen en die naar een ander adres laten sturen, als je iemand elders in Spanje wilt verrassen met een origineel kado. Het initiatief gaat van start in Spanje, maar het idee is om het idee in de toekomst uit te rollen over meer landen, zegt Sergio Peinado, verantwoordelijke bij Correos voor digitale oplossingen.

Op het moment staan er 25 producenten op de website en bevinden 80 zich in het proces. De bedoeling is om dat aantal snel te verveelvoudigen om het platform en het aanbod zo aantrekkelijker te maken voor de consument. De bezorging kan wel langer duren dan die bij websites zoals Amazon. Correos zegt producten binnen 24 tot 72 uur af te kunnen leveren.

Dit vind je misschien ook leuk