Nieuwe burgemeester van Ourense begint mandaat met parkeerboete

door admin
Nieuwe burgemeester van Ourense begint mandaat met parkeerboete

Jácome ging de eerste dag naar zijn werk in een auto van het privé-televisiestation waarvan hij baas en eigenaar is en had die geparkeerd op een plek gereserveerd voor het gemeentehuis. De agenten van de Policia Local kenden geen pardon en stopten een bon achter de ruitenwisser.

Democracia Ourensana (DO), de partij die wordt geleid door Jácome, wist het burgemeesterschap te bemachtingen door een pact te sluiten met de PP, de partij waarmee DO tot op heden altijd in grote onmin leefde. DO wijt een en ander dan ook aan de spanningen van de eerste dag van het burgemeesterschap en de rancune die dat bij sommigen opwekt. Met name de Policia Local zou nog een appeltje met de nieuwe burgemeester te schillen kunnen hebben.

Tijdens zijn periode als raadslid voor de oppositie veroorzaakte hij veel opschudding door samen met een partijgenoot opnames met een verborgen camera te maken. De opnames werden uitgezonden op het televisiekanaal van Jácome en toonden een politieagent, in burger, zittend in zijn auto op een plek waar niet geparkeerd mag worden. Terwijl ze, al filmend vóór de auto, de agent hierop wijzen, probeert deze weg te rijden. De scène eindigt met aangifte door Jácome tegen de agent wegens poging tot aanrijding.

Jácome beschuldigt de Policia Local van maffiapraktijken en het niet beboeten van fout geparkeerde auto’s. Tevens beschuldigde hij de partij PP, dankzij wie hij nu het burgemeestersambt bekleed, van medeplichtigheid aan deze praktijken.

Dit vind je misschien ook leuk