Twee doden en twee in kritieke toestand door hittegolf in Spanje

door admin
Twee doden en twee in kritieke toestand door hittegolf in Spanje

In Córdoba kwam een 17-jarige jongen om het leven in het ziekenhuis, nadat hij daar met een ernstige zonnesteek was binnengebracht. Die zonnesteek had hij donderdag opgelopen toen hij op het land aan het werk was. Dit werd bevestigd door het ministerie van Gezondheid van de regio Andalusië. 

Donderdagmiddag rond kwart voor zes kwam in Valladolid een oude man om het leven. Hij liep in het centrum van de stad en zakte ineens in elkaar. Bronnen bij de gemeentepolitie meldden vrijdagochtend dat de man door een zonnesteek om het leven is gekomen. 

Een 50-jarige man die op het land werkte in Murcia is in kritieke toestand met symptomen van een zonnesteek opgenomen in een plaatselijk ziekenhuis. In Tarragona bezweek een brandweerman aan de hitte terwijl hij de grote bosbrand die daar al twee dagen woedt aan het blussen was. Hij werd eveneens in kritieke toestand opgenomen. 

Autoriteiten in Spanje adviseren om tussen 14 en 17 uur binnen te blijven, geen al te grote inspanningen te doen, extra veel te drinken en teveel blootstelling aan de zon te mijden. Houd ook altijd het weerbericht en de weeralarmen van Aemet in de gaten. 

Dit vind je misschien ook leuk