Zes punten aftrek van rijbewijs voor whatsappen achter stuur in Spanje

door admin
Zes punten aftrek van rijbewijs voor whatsappen achter stuur in Spanje

Niet alleen Whatsappen zal zwaarder worden bestraft, ook bellen met de telefoon in je hand, je navigatiesysteem bedienen, een flesje drinken openen of een sigaret aansteken mag niet meer. Deze nieuwe regels zijn een gevolg van het feit dat afleiding achter het stuur nu de belangrijkste oorzaak is van verkeersongelukken, nog vóór te snel rijden en rijden met alcohol. 

Tráfico zet deze zomer twaalf helikopters in om mensen op te sporen die achter hun stuur zitten met een mobiele telefoon in hun hand. Daarnaast waarschuwt de organisatie dat 16 camera’s, waarmee voorheen gecontroleerd werd of bestuurders hun veiligheidsgordel dragen, nu zo zijn afgesteld dat ze ook kunnen controleren of bestuurders een mobiele telefoon of iets anders in hun handen hebben. 

De algemeen directeur van Tráfico, Pere Navarro, waarschuwt iedereen ook geen Whatsapp berichten te sturen of te bellen naar mensen van wie je weet dat ze onderweg zijn. Volgens Navarro was 32 procent van alle dodelijke verkeersongelukken (een op de drie) in 2018 het gevolg van afleiding en dan bovenal van het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur. Verder zijn er ruim 104.000 boetes uitgedeeld voor gebruik van de telefoon in de auto. 

Dit vind je misschien ook leuk