Huawei opent grootste winkel buiten China in Madrid

door admin
Huawei opent grootste winkel buiten China in Madrid

Het is niet zomaar een winkel waar smartphones, tablets en andere technologische hoogstandjes worden verkocht. Het bedrijf wil Spaanse klanten laten zien wat het nog meer in huis heeft. Dat aanbod gaat ver voorbij de standaardproducten. Zo ligt de nadruk op kunstmatig intelligentie in smartphones, speakers, laptops, draagbare printers, gaming-adapters voor mobiele telefoons, de 5G-verbinding of verbeteringen in de fotografie die het bedrijf de laatste jaren in zijn producten heeft doorgevoerd. Ook is er een technische afdeling waar klanten terecht kunnen die problemen met Huawei-producten hebben. 

Huawei wil dat Spaanse consumenten verliefd worden op het merk. In de winkel ontmoet het merk klanten en worden cursussen georganiseerd. Dat het Chinese bedrijf voor Spanje heeft gekozen is te danken aan het feit dat de Spaanse consument het merk vanaf het begin goed heeft ontvangen. Met de enorme winkelruimte in Madrid toont Huawei daarvoor zijn dankbaarheid. 

Huawei en Trump

De opening van de winkel komt op een lastig moment nadat Donald Trump het Chinese bedrijf op de zwarte lijst zette: Amerikaanse bedrijven mochten de Chinezen opeens geen producten meer leveren. Een dure maatregel. In totaal nam Huawei jaarlijks voor 11 miljard dollar van Amerikaanse bedrijven af. Huawei waarschuwde eveneens miljarden aan omzet mis te lopen door de Amerikaanse acties. Na het G20-overleg van eind juni startten de VS en China hun onderhandelingen over het handelsconflict dat in mei is geëscaleerd weer op. 

Dit vind je misschien ook leuk