Consumptie van vlees in Spanje daalt met 12 procent in zes jaar tijd

door admin
Consumptie van vlees in Spanje daalt met 12 procent in zes jaar tijd

De Verenigde Naties hebben de noodklok geluid: minder vlees eten is noodzakelijk om de klimaatverandering het hoofd te bieden. De vleesconsumptie in Spanje vertoont al zes jaar een dalende trend. In 2018 werd in de Spaanse huishoudens 12 procent minder vlees gegeten dan in 2012, aldus cijfers van het ministerie van Landbouw, Visserij en Voeding. De gemiddelde prijs van een kilo vlees bedroeg bedroeg 6.69 euro, 2.2 procent duurder dan in 2017.

In 2018 nam de vraag naar vers vlees af met 3.8 procent tot  33.48 kilo per persoon, waarvan 37.5 procent kippenvlees, 29.8 procent varkensvlees, en 14.6 procent rundvlees. De consumptie van bewerkt vlees (nadrukkelijker in verband gebracht met kanker dan onbewerkt vlees) nam toe met 1.9% en bedraagt nu een kwart van de totale hoeveelheid geconsumeerd vlees.

De gemiddelde Spanjaard at in 2018 33.48 kilo vers vlees, 11.61 kilo bewerkt vlees en 1.10 kilo vlees uit de diepvries.

Dit vind je misschien ook leuk