Zes mensen in Duitsland ziek als gevolg van besmet Spaans vlees

door admin
Zes mensen in Duitsland ziek als gevolg van besmet Spaans vlees

Het ging om vlees van het merk La Mechá van het bedrijf Magrudis. Dit bedrijf is inmiddels gesloten wegens de listeria-uitbraak en in Spanje is al het vlees dat door hen werd gedistribueerd uit de verkoop genomen. De 39-jarige man kocht de stukken verpakt vlees bij een bekende slager in de wijk Los Remedio in Sevilla op 1 augustus. Nadat hij van één stuk iets had gegeten werd hij ziek. Hij voelde zich een paar dagen niet goed, maar had geen idee over de oorzaak daarvan.

Op 18 augustus reisde hij naar het Duitse Lahr om daar de familie van zijn vriendin Caroline M. te ontmoeten. Hij bracht olijfolie, Iberische ham en een stuk van het besmette vlees mee. Op 21 augustus at de familie samen met als resultaat dat zes van hen zich de volgende dag slecht voelden; de vriendin zelf, haar moeder, haar twee ooms en haar twee nichtjes (6 en 3 jaar).

Na hun terugkeer in Sevilla op 25 augustus, ontdekte het stel via het nieuws over de listeria-uitbraak door het vlees van Magrudis. Ze meldden zich bij het plaatselijke ziekenhuis maar werden daar naar huis gestuurd met de mededeling dat er niets aan de hand was. De volgende dag werd de Duitse vrouw gebeld door iemand van de Andalusische gezondheidsraad om zich zo spoedig mogelijk te melden voor een bloedanalyse. Afgelopen zaterdag bleek uit de analyse dat ze de listeriabacterie bij zich droeg en ging de behandeling met antibiotica van start. De Duitse familieleden van de vrouw zijn nog in afwachting van de resultaten van het onderzoek.

In Spanje overleden 3 personen vanwege besmetting met de bacterie, vijf zwangerschappen eindigden in een miskraam, 208 mensen werden ziek. Nu verblijven nog 69 mensen, waaronder 28 vrouwen in het ziekenhuis. De meeste besmettingen waren in de provincie Sevilla. 

De bacterie werd aangetroffen op een karretje waarmee de vleeswaren door de fabriek van Magrudis werden gereden. 

Dit vind je misschien ook leuk