Maastricht Concert van André Rieu te zien in Spaanse Yelmo bioscopen

door admin
Maastricht Concert van André Rieu te zien in Spaanse Yelmo bioscopen

Zo kunnen alle fans die de concertmeester heeft in Spanje nu ook daar  op zijn schitterende walsmuziek meedeinen. Kijkend naar het witte doek genieten ze mee van de fraaie en kleurrijke kostuums van alle musici en van de emoties van het publiek op het Vrijthof in Maastricht. In de video op deze pagina nodigt André Rieu u in het Spaans uit om uw dansschoenen aan te trekken en op 27 september met hem mee te walsen!

André Rieu staat wereldwijd bekend als de ‘koning van de wals’. De majestueuze wals is tijdens zijn carrière altijd een grote inspiratie voor André geweest. De driekwartsmaat van de wals werd zelfs in veel opzichten het ritme van zijn leven. De maestro is een van de populairste figuren in de klassieke muziek van dit moment. Zijn meesterschap in het entertainen van tienduizenden mensen wordt keer op keer door uitverkochte stadions en concertzalen bevestigd. 

Van alle concerten die hij op vijf continenten geeft, is het concert in zijn geboortestad Maastricht het beroemdst. Hier komen elk jaar bewonderaars uit de hele wereld op af om live de karakteristieke shows bij te wonen. Die shows staan bol van humor, plezier, emotie en glorieuze muziek die mensen van alle leeftijden aanspreekt.

‘Shall we Dance?’ op het witte doek

‘Shall we Dance?’, in het Spaans ‘Bailamos?’ is op vrijdag 27 september te zien in de Spaanse bioscopen van Yelmo dankzij de speciale vertoningen die +Que Cine Yelmo Cines daar organiseert. Van de 41 bioscopen die het spektakel van de Nederlandse muzikant en orkestleider tonen, liggen er zeven in Andalusië. Buiten het complete concert ziet het publiek in Spanje ook beelden van achter de schermen, een exclusief interview met André Rieu en vele andere verrassingen die op elk moment het publiek uitnodigen om van de bioscoopzaal een dansvloer te maken.

André Rieu wordt tijdens het concert vergezeld van het mythische Johann Strauss Orkest, wereldberoemde sopranen, de Platin Tenors en vele andere speciale gasten die het concert extra luister geven. Het eind juli in Maastricht opgenomen concert nodigt het publiek in Spanje uit om op passende en uiterst vrolijke wijze afscheid te nemen van de zomer. Wil je Shall We Dance in Spanje zien, klik dan hier voor meer informatie en kaartverkoop.

André Rieu, de koning van de wals

André Rieu verkocht al meer dan 40 miljoen CD’s en DVD’s en behaalde ruim 30 nummer-één-posities op internationale hitlijsten. Sinds hij in 1994 zijn album Strauss & Co lanceerde ontving hij 480 zilveren prijzen, 170 gouden prijzen, drie Britse prijzen voor het beste klassieke muziekalbum van het jaar en vele miljoenen bezoeken op zijn Youtube-kanaal.

Samen met het Johann Strauss Orkest, dat in 1988 door Rieu zelf werd opgericht, behaalde hij vele successen en wist hij met zijn originele en enthousiaste benadering klassieke muziek – en bovenal de wals – onder een breed publiek geliefd te maken. Rieu is zonder twijfel een van de beroemdste concert artiesten ter wereld en draagt altijd zijn Stradivarius-viool bij zich die in 1732 in Italië werd gemaakt. Jaarlijks trekken zijn concerten meer dan 600.000 fans, waarmee hij de verkoopcijfers van artiesten zoals Coldplay of Bruce Springsteen ruimschoots verslaat.

‘Mijn concerten dragen liefde en vreugde over!’, zo erkent de Nederlandse maestro, die keer op keer zijn publiek en luisteraars uitnodigt om zich even volledig mee te laten slepen in de emoties van zijn romantische spektakelshows. Bij de concerten van André Rieu is het heel normaal dat het publiek in de gangpaden begint te dansen. Ze vormen een perfecte mix van emotionele, romantische, vrolijke en opwindende melodieën gecombineerd met verrassingsoptredens, schitterende solo’s en niet te vergeten het grote gevoel voor humor, de passie en het charisma van de concertmeester zelf in de rol van de perfecte gastheer.

+Que Cine van Yelmo Cines

+Que Cine is het concept waarmee Yelmo Cines alles vertoont behalve conventionele bioscoopfilms. Regelmatig kan het publiek er bijvoorbeeld terecht om live opera’s uit het New Yorkse Metropolitan Opera (MET), andere concerten, optredens en documentaires zien op het witte doek. Yelmo beschikt dan ook over de meest geavanceerde projectie- en geluidssystemen waardoor de bioscoopzalen van Yelmo de beste en meest complete ervaring bieden. 

Waar in Spanje?

U kunt Shall We Dance! meebeleven op het witte doek op 27 september om 20:30 uur in de volgende Yelmo cines:

Andalusië: Roquetas de Mar (Almería); Torrecárdenas (Almería); Area Sur (Cadiz); Puerta Europa (Cadiz); Vialia (Málaga); Plaza Mayor en Rincón de la Victoria (Málaga).

Regio Valencia: Puerta de Alicante; Vinapolo (Alicante) en Roquetas en in Torrecárdenas (Valencia).

Canarische Eilanden: La Villa de Orotava en Meridiano op Tenerife.

Catalonië: Parc Central (Tarragona)

Madrid: Plaza Norte 2; Ideal; Planetocio; Plenilunio; Rivas H2O; Tresaguas en Islazul.

Dit vind je misschien ook leuk