Groot benefietconcert aan de Costa Blanca voor gedupeerden gota fría

door admin
Groot benefietconcert aan de Costa Blanca voor gedupeerden gota fría

Hele dorpen raakten onder water, landbouwers zagen hun oogsten verloren gaan en veel dieren kwamen om het leven. Het noodweer eiste in totaal 7 levens, waaronder dat van een 66-jarige Nederlander uit Landgraaf. Minder dan een week later zijn er nog steeds mensen die niet naar hun huizen kunnen terugkeren en wordt de omvang van de schade duidelijk. Schoonmaakwerkzaamheden zijn nog steeds bezig en veel mensen zijn alles kwijt. Overal starten mensen met initiatieven om geld in te zamelen voor de gedupeerden  

Groot benefietconcert Gota Fría Costa Blanca

Aan de Costa Blanca zet de Nederlandse gemeenschap zich in om geld in te zamelen voor de getroffenen in de overstroomde gebieden. Holland Events in Spain presenteert ‘Het Grote Benefietconcert voor de gedupeerden van de ‘Gota Fría‘. Het concert vindt dinsdag 1 oktober plaats van 13 tot 17 uur op Marjal Plaza in Crevillente/Catral in de provincie Alicante. Neem vanaf de AP-7 de afslag 730 (Catral/Crevillente) en volg daarna de bordjes ‘camping’. Toegang voor het concert is 7,50 euro en dat is inclusief een lot voor de tombola. Aan het concert werken onder meer mee: Duo Intermezzo (Opera Pop), Manuel Lázaro, José Bolero, Ray Smith, Lady Jazz, The Costa Singers 6 Special Guests. 

Neem voor vragen contact op met de organisator via jevangalen@hotmail.com of per telefoon: +34 681 327 287. Het benefietconcert wordt gesponsord door Marjal Resorts, Jos Mobiele Catering, El Pez Oro vishandel, Hallo Weekblad, De Costakrant, Weekblad Infokrant, Eat Drink & More en Weekblad de Week. 

Doneren

Kunt u niet bij het concert aanwezig zijn en wilt u toch iets doen voor de gedupeerden van deze ramp, dan kunt u een bijdrage overmaken onder vermelding van ‘gota fria’ naar bankrekening (Deutsche Bank) ES53 0019 0327 14 4010044661.

Hulp vanuit België

In HLN omschrijven de Belgische Kim Verbeke en Rudy De Schutter het dorp in Spanje waar ze wonen La Matanza Orihuela als ‘oorlogsgebied’ en ‘Straten liggen vol modder, het water duwde muren om en sleurde wagens mee, onze vrienden zijn alles kwijt wat op het gelijkvloers van hun huizen stond: kleding, meubilair, het speelgoed van de kinderen en meer. Het lijkt hier wel een oorlogszone (…) het dorp heeft nét weer stromend water en elektriciteit.’ Daarom richtten zij SOS Spanje Klein-Brabant op om kleding, droge voeding, meubilair, elektro, dierenvoeding, schoolgerei, speelgoed en meer in te zamelen. Ze zoeken chauffeurs en vrachtwagens op de goederen naar Spanje te brengen en zamelen geld in om transport, benzine en de tol onderweg te betalen. Het materiaal wordt in Spanje in de gemeente CAtral verzameld en verdeeld. Zie voor informatie over waar spullen af te leveren de Facebookpagina ‘SOS Spanje Klein-Brabant’.

Dit vind je misschien ook leuk