Ruim helft van Spanjaarden vindt dat Pedro Sánchez op moet stappen

door admin
Ruim helft van Spanjaarden vindt dat Pedro Sánchez op moet stappen

Dit blijkt uit een enquete uitgevoerd door SocioMétrica voor de krant El Español. Van de PSOE-kiezers vinden 24 van elke 100 personen dat de partijleider zijn ontslag moet indienen. Toch wordt de voormalige premier van Spanje nog door 63,5 procent van degenen die in april op de PSOE stemden, gesteund.

Onder de PP-kiezers is de afwijzing van Sánchez logischerwijs nog groter. Maar liefst 82,4 procent wil dat de PSOE-leider opstapt. Onder de Ciudadanos-kiezers is 81,4 procent die mening toegdaan en binnen Vox 74,6 procent. Onder de kiezers van Podemos wil 52,8 procent af van de demissionair premier.

Het electoraat lijkt het grotendeels eens te zijn over de schuldvraag van het mislukken van de regeringsvorming de afgelopen maanden: 52,2 procent wijst de waarnemend premier aan als ‘grootste verantwoordelijke’ voor het feit dat Spanjaarden op 10 november opnieuw naar de stembus moeten. 22,4 procent vindt echter dat de mislukkig is te zoeken bij Pablo Iglesias, de voorman van Podemos, de partij waarmee er uiteindelijk geen akkoord gevonden werd. 

Dit vind je misschien ook leuk