Aan- en verkopen woningen Spanje in augustus rigoureus gedaald

door admin
Aan- en verkopen woningen Spanje in augustus rigoureus gedaald

De aan- en verkopen van woningen in Spanje in de maand augustus zijn sinds augustus 2014 alleen maar gestegen. Volgens de cijfers die het Nationaal Instituut voor Statistiek in Spanje (INE) vandaag publiceerde, is er dit jaar een omslag te zien in deze almaar groeiende trend. De aan- en verkopen van woningen in sommige autonome regio’s zijn afgelopen augustus met meer dan 40 procent gedaald.

Voornaamste oorzaken daling aan- en verkopen

De inwerkingtreding van de nieuwe hypotheekwet, de onzekerheid binnen de politiek en de economische vertraging lijken de voornaamste oorzaken van het feit dat de woningmarkt ineens zo rigoureus lijkt te veranderen.

Groot verschil woningmarkt Extremadura en Galicië

De woningmarkt in Extremadura kreeg in augustus de hardste klappen te verduren. In deze maand is er 42,7 procent minder huizen gekocht en verkocht. Ook op de Canarische eilanden is de huizenmarkt minder gunstig gestemd; hier werd in augustus 41,2 procent minder huizen gekocht en verkocht. De situatie in Galicië leek er het minst slecht vanaf te komen met een daling van aan- en verkopen van woningen van 8,6 procent.

De gemiddelde daling van aan- en verkopen van woningen in Spanje in augustus betreft 21,1 procent. Naast Extremadura en de Canarische eilanden zaten de volgende autonome regio’s ook aan de hoge kant: Navarra (-39,4 procent), Baskenland (-29,1%), Cantabrië (-27,1%), Aragón (-26,4%), Castilië-La Mancha (-25,9%), Asturië (-25,8%) en regio Madrid (-22,4%).

De aan- en verkopen van woningen die onder het landelijk gemiddelde vallen, zijn Andalusië (-19,9%), La Rioja (-18,8%), de Balearen (-18,1%), Valencia (-17,8%), Murcia (-16,7%), Catalonië (-14,9%), Castilië en León (-13,7%) en Galicië (-8,9%).

Omslag aan- en verkopen woningen in Spanje

Het aantal aan- en verkopen van woningen – zowel nieuwbouw als bestaande woningen – in augustus, is sinds 2014 alleen maar gestegen. Dit is de eerste augustus in vijf jaar tijd dat de aan- en verkopen van woningen is gedaald. Of dit het begin is van een nieuwe dalende trend moet nog blijken.

Dit vind je misschien ook leuk