Spanje springt Greta Thunberg te hulp bij vervoersproblematiek

door admin
Spanje springt Greta Thunberg te hulp bij vervoersproblematiek

Op Twitter plaatste Thunberg een oproep dat ze de klimaattop COP25 in Madrid begin december misschien zou moeten missen. Hierop reageerde Teresa Ribera, de Spaanse minister van Milieu: “Beste Greta, het zou fijn zijn om je hier in Madrid te hebben (…) We vinden het fijn je te helpen om de Atlantische Oceaan over te steken. We hebben graag contact om dit mogelijk te maken”.

De 16-jarige Zweedse Thunberg was al met een zeilboot naar Amerika gegaan om daar op de algemene vergadering van de VN te spreken. Daar vandaan kon ze over land doorreizen naar Chili. Door de aanhoudende en gewelddadige protesten werd de klimaattop echter verplaatst.

Hoe Spanje Thunberg gaat helpen, is nog onduidelijk. Om het klimaat te sparen wil de activiste niet vliegen. De jonge Zweedse krijgt nu dus hulp. Het komt de demissionaire regering onder leiding van Pedro Sánchez op kritiek te staan. Voormalig premier José María Aznar (PP) bekritiseerde het voorstel van de ‘spektakel-regering’ om Thunberg te helpen met de woorden ‘ze zou op school moeten zitten’.

Aznar wees eveneens op het feit dat Spanje wel de ambitie heeft om een klimaattop te organiseren, terwijl het land niet eens in staat is geweest de wedstrijd Barcelona-Real Madrid te organiseren, die vanwege de rellen in Barcelona is verplaatst. 

Dit vind je misschien ook leuk