5 dingen die je moet weten voor je vakantie in Spanje

door admin
5 dingen die je moet weten voor je vakantie in Spanje

De prijzen van een vliegticket, hotels en restaurants liggen er vrij laag waardoor de kosten beperkt blijven. Maar voordat je op vakantie naar Spanje vertrekt, zijn er een paar handige dingen om te weten. Zo weet je zeker dat je alles goed regelt en een ontspannen vakantie hebt.

Reizen met de auto

Wanneer je met de auto reist, dan moet je in Spanje op veel plekken tol betalen. Wil je de lange files omzeilen, dan is het handig om van te voren een tolpas te kopen. Daarmee kun je zo doorrijden bij de tolpoorten. Je bestelt deze bij de ANWB en de kosten liggen rond de 20 euro. Ook kun je met je credit card betalen bij de tolpoorten.

Klimaatinformatie

We denken dat het altijd overal mooi weer is in Spanje, maar dat is helaas niet zo. In het zuiden kan het tot en met eind van het jaar rond de twintig graden en zonnig zijn. Maar in het noorden is het weer heel anders. Om teleurstellingen te voorkomen, is het handig om even de klimaat info te bekijken. Op internet vind je per stad en regio handige tabellen met minimum en maximum temperaturen en hoeveelheid neerslag.

Boek je toegangskaarten vooraf

Wie wel eens spontaan naar het Alhambra is afgereisd weet het. Populaire bezienswaardigheden moet je soms maanden van tevoren boeken. Wil je een bepaalde bezienswaardigheid echt zeker bezoeken? Boek dan van tevoren je kaarten online. Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Auto huren

Een auto huren in Spanje is vrij voordelig. Wil je graag wat meer van de omgeving zien, overweeg dit dan zeker. In de grotere steden kun je elektrische steps of scooters huren. Wanneer je een auto huurt let dan wel goed op. Sommige verhuurder brengen achteraf kosten in rekening of laten je verplicht een volle tank brandstof afnemen. Easyterra is een betrouwbaar autoverhuur platform met grote verhuurbedrijven waar je goedkoop een auto kan huren. Klik hier voor meer informatie.

Budget reizen

Wil je graag met een klein budget reizen? In Spanje is dit nog goed mogelijk. Vliegtickets vind je al vanaf een paar tientjes. En voor rond de 6 euro eet je er een dagschotel of wat tapas. Ook zijn er veel voordelige bed and breakfasts; ook in de grote steden. Veel musea kun je op bepaalde dagen en tijden in de week gratis bezoeken. Vaak is dat op zondagmiddag en/of op maandag. Zo is de entree van het Prado museum in Madrid gratis ‘s-avonds van 18:00-20:00 (zondag 17:00-19:00). Zorg er wel voor dat je op tijd, vanaf 17:30 uur, in de rij gaat staan!

Veiligheid

Ook in Spanje is het op sommige plekken het tegenwoordig helaas niet altijd meer veilig. In de grote steden worden veel toeristen beroofd. Wanneer je jezelf goed voorbereid, dan wordt de kans daarop echter een stuk kleiner. Koop een etui dat je onder je kleding kunt verbergen en stop daar paspoort, geld en pinpas in. Berg je (dure) telefoon en apparatuur goed op, doe je luxe horloge een paar dagen niet om en ga ’s avonds laat liever niet alleen over straat in stille buurten.

Dit vind je misschien ook leuk