Spanje gaat lage emissiezones invoeren in alle grotere gemeentes

door admin
Spanje gaat lage emissiezones invoeren in alle grotere gemeentes

Vorig jaar werd al een voorstel goedgekeurd en tijdens de ministerraad van gisteren keurde de regering de zogenaamde ‘Verklaring van Klimatologische noodtoestand’ goed. Dit is een akkoord binnen de Spaanse regering om de CO2-uitstoot te verminderen en om ervoor te zorgen dat Spanje de belofte kan nakomen om in 2050 CO2-neutraal te zijn.

Lage emissiezones voor grotere gemeentes

Het creëren van een wetsvoorstel voor het implementeren van lage emissiezones voor alle gemeentes met meer dan 50.000 inwoners is een van de acties binnen de Verklaring van Klimaatnood. Deze maatregel van Pedro Sánchez is al ingevoerd in Madrid, genaamd ‘Madrid Central’, en nu zal dit plan worden uitgewerkt in een wetsvoorstel.

De regering laat weten definitief af te zien van een verbod op dieselauto’s in 2040 en gaat zich richten op de doelstellingen van de G20-top in 2050. Ribera gaf aan dat ze het wetsvoorstel nog verder wilde doortrekken en het liefst zou zien dat dieselmotoren in 2040 helemaal verboden zijn.

Belastingmaatregelen

De Minister van Financiën, María Jesús Montero, laat weten dat zij, samen met andere departementen, bekijkt op welke manier ze bedrijven belastingtechnisch kunnen aanmoedigen om minder CO2-uitstoot te realiseren.

Dit vind je misschien ook leuk