Ruim 50 privéjets geland op Ibiza afgelopen weekend

door admin
Ruim 50 privéjets geland op Ibiza afgelopen weekend

De privévluchten zijn met gemiddeld 4 passagiers aan boord geland op de luchthaven Es Codolar midden in de crisis rond het coronavirus en gedeeltelijk al nadat de noodtoestand zaterdag werd afgekondigd en de maatregelen om de pandemie in te dammen flink zijn aangescherpt.

Volgens bronnen geraadpleegd door NouDiari was er een piek van 27 vluchten op één dag het afgelopen weekend. Dit betekent een forse toename in aantal privévluchten dat het eiland als bestemming heeft ten opzichte van normaal in deze maand. Dan landen er tussen één en twee privévluchten op het eiland.

Dat de bemanningsleden van die privévluchten overal vandaan continue in contact moeten staan met het grond- en beveiligingspersoneel in de terminal van Ibiza, mensen van de schoonmaak, de catering en de brandstof, baart de werknemers op de luchthaven grote zorgen. De privéjets vormen een potentiële bron van besmetting terwijl het personeel na een werkdag weer snel naar huis moet en daar binnen moet blijven met hun families.

Bronnen op de luchthaven zouden tegen NouDiari hebben gezegd dat er in diverse vluchten ook Italianen zaten die ronduit toegegeven zouden hebben dat ze alleen op deze manier ongezien hun land konden verlaten. 

Vanaf 10 maart is er geen direct luchtverkeer meer tussen Italië en Spanje maar zijn er wel Italianen naar Ibiza blijven komen. De frequentie van commerciële vluchten nam af met 50 procent maar tegelijkertijd nam die van de privévluchten ongebreideld toe. Dezelfde bronnen melden dat er ‘geen enkele maatregel in verband met het coronavirus is genomen bij aankomst van die privévluchten in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk