Beursgebouw en hotels in Madrid gereed gemaakt als noodziekenhuizen

door admin
Beursgebouw en hotels in Madrid gereed gemaakt als noodziekenhuizen

In Ifema is al een noodopvang voor daklozen gemaakt. Nu komen er 5.500 ziekenhuisbedden en een intensive care bij. De twee hotels in Madrid die zijn omgebouwd om tijdelijk besmette patiënten op te vangen, zullen doorgaan met het verzorgen van de lichtere besmettingsgevallen. Dit schrijft El País op vrijdag. 

Het doel van het noodziekenhuis is het beantwoorden aan de toegenomen behoefte aan ziekenhuisbedden en intensive care-eenheden die binnenkort zal ontstaan ‘als gevolg van de sterke toename van nieuwe besmettingen’ die de komende dagen in de regio worden verwacht. 

Volgens de laatste gegevens van vrijdag is alleen in Madrid het aantal sterfgevallen met 130 personen toegenomen in 24 uur tijd tot een totaal aantal van 628. Sinds donderdag zijn er 388 nieuwe besmettingen bijgekomen tot een totaal aantal van 7.165. Hiervan worden 678 patiënten verzorgd op de intensive care.

Nog niet bekend is wanneer het noodziekenhuis in de Ifema operationeel wordt, maar dat zal naar verwachting volgens bronnen bij het ministerie van Gezondheidszorg ergens de komende dagen zijn. 

Sinds vrijdag verblijven er 150 dakloze mannen in het beursgebouw. Zij vertonen geen symptomen van een besmetting met het coronavirus.

Het hotel Ayre Gran Hotel Colón in de hoofdstad met 361 kamers is donderdag begonnen met het installeren van ziekenhuisbedden. Hierdoor werd de druk op de hotels Gregorio Marañón, Infanta Leonor en La Princesa verlicht. Vrijdag volgde hotel Marriot Auditorium. Het Marriot zal patiënten opvangen van Hospital Universitario de Torrejón de Ardoz, hospital Príncipe de Asturias, het ziekenhuis Alcalá de Henares en het academisch ziekenhuis van Henares in Coslada. 

Tot nu toe hebben 40 hotels hun medewerking aangeboden met een totale capaciteit van 9.000 bedden. 

Dit vind je misschien ook leuk