Spanje kondigt plannen aan voor hervatten van leven na lock down

door admin
Spanje kondigt plannen aan voor hervatten van leven na lock down

Zaterdagmiddag meldde de premier dat men achter de schermen al plannen maakt met manieren waarop mensen na de periode van opsluiting gradueel weer de straat op kunnen en eventueel kunnen gaan werken. In diezelfde plannen wordt ook gekeken naar hoe de volledig stil liggende economie in het land weer aan te zwengelen. 

‘Al een paar weken werkt een team van experts uit veel verschillende disciplines aan een plan voor het herstel van de economische en sociale activiteit terwijl tegelijkertijd de verspreiding van het coronavirus onder controle gehouden moet worden’, aldus de Spaanse premier.

‘De regering werkt al op middellange termijn aan wát te doen in de weken die volgen op het moment dat het virus in bedwang is’, zei Sánchez die uitlegde dat hij doelde op een ‘overgangsfase terug naar de normaliteit’. 

In het plan worden maatregelen opgenomen met betrekking tot de gezondheid en hygiëne, initiatieven gerelateerd aan het gebruik van nieuwe technologieën en ‘maatregelen voor de wederopbouw van de economie na de brute impact’ die het coronavirus erop heeft gehad. 

De premier deed een beroep op eenheid en dialoog met alle betrokken partijen om tot nieuwe regeringsakkoorden te komen ‘waarmee de economie en het sociale weefsel kan worden hersteld’. ‘We gaan met iedereen praten, met alle sectoren en alle economische agenten opdat het land niet in een recessie terechtkomt en vooruit blijft gaan. 

Sánchez legde wel nadruk op het feit dat het land in elk geval niet terug zal keren naar de normaliteit voordat er een vaccin tegen het coronavirus is. 

Dit vind je misschien ook leuk