Hulpkreet tijdens coronacrisis uit verzorgingstehuizen Spanje

door admin
Hulpkreet tijdens coronacrisis uit verzorgingstehuizen Spanje

De Spaanse nieuwszender RTVE besteedde gisteren in een reportage aandacht aan de hulpkreet vanuit verzorgingstehuizen. Medewerkers, vakbonden en medische verenigingen vragen om meer beschermende middelen en tests om eerder te constateren of bewoners besmet zijn met het virus. Zorgpersoneel in verzorgingstehuizen roept massaal om hulp in de strijd tegen het coronavirus om ouderen en zichzelf beter te kunnen beschermen tegen het virus.

Afstand houden bij verzorging ouderen is onmogelijk

Een woordvoerder van de Spaanse medische vereniging voor verzorgingstehuizen meldt dat het voor medewerkers in tehuizen onmogelijk is om in hun werk voldoende afstand te houden van de ouderen en dat daardoor het virus eenvoudig overgedragen kan worden.

Groot tekort aan beschermende materialen

Het voornaamste probleem in de verzorgingstehuizen in Spanje is het gebrek aan beschermingsmateriaal. Mondkapjes, beschermende kleding en handschoenen zijn gewoonweg onvoldoende aanwezig waardoor de hygiënische voorzorgsmaatregelen niet altijd nageleefd kunnen worden.

Maatregelen Spaanse overheid hakken erin

Een van de maatregelen vanuit de Spaanse overheid is het sluiten van de verzorgingstehuizen om de kans op verspreiding van het coronavirus in het tehuis zoveel mogelijk te verkleinen. Een therapeute binnen een van de Spaanse verzorgingstehuizen vertelt dat ouderen het moeilijk hebben met het feit dat ze hun familie niet kunnen zien. In veel gevallen snappen ze ook niet waarom dit het geval is.

In een poging om ouderen minder eenzaam te laten voelen, zorgen medewerkers ervoor dat bewoners vaker te videobellen met familieleden en om extra activiteiten te organiseren, zoals knutselen en bingo-wedstrijden.

Dit vind je misschien ook leuk