Einde aan mooi weer in Spanje dit weekend

door admin
Einde aan mooi weer in Spanje dit weekend

Het slechte weer komt volgens weerinstituut Aemet op vrijdag in het noordwesten van Spanje het land binnen en trekt vandaaruit zuidoostwaarts. In Asturië, Galicië, Castilla y León en Cantabrië zijn op sommige hogergelegen plekken hagelbuien te verwachten volgens Eltiempo.es. Hier kan ook 15 mm neerslag per m2 binnen een uur vallen. In de rest van het land zijn blauwe luchten of hogere sluierbewolking nog dominant. Op de Balearen en langs de Middellandse Zeekust kan het weersfenomeen dat wordt aangeduid met ‘Calima’ voorkomen. Dat is hier zuidoostelijke wind afkomstig uit Afrika die veel stof meebrengt. Vrijdag zal de temperatuur in de loop van de dag vooral in westen van het land dalen.

Zaterdag

Als gevolg van een Atlantisch front neemt de bewolking vanuit het noordwesten toe en daarmee ook de hoeveelheid en intensiteit van de neerslag. In de middag zal het weer ook omslaan in het oosten van de provincie Huelva en in de regio Extremadura. In de loop van de dag dalen ook de temperaturen in het midden van Spanje.

Zondag 

Het Atlantische front zal verder over het land zijn geschoven met een verdere daling van de temperaturen en regen en harde wind en hier en daar onweersbuien in het hele land en ook de Balearen krijgen hier een staartje van mee. Overal blijft het kwik dan verder dalen. De neerslag is het hevigst in de noordelijke helft van het land en het deel van Spanje dat aan Portugal grenst. Volgende week blijft volgens weersite Eltiempo.es de atmosfeer onstabiel en het weer wisselvallig. Wel zullen de temperaturen licht stijgen. 

Dit vind je misschien ook leuk