Welke luchthavens zijn er in Spanje?

door admin
Welke luchthavens zijn er in Spanje?

Wanneer je naar Spanje verhuisd bent, zal je vast nog wel eens terug vliegen naar Nederland. Spanje telt ruim 40 vliegvelden door het hele land, via welke (inter)nationaal gevlogen kan worden. Benieuwd waar je de luchthavens van Spanje kunt vinden?  

Luchthavens in Spanje

Spanje is een ontzettend groot land en dit verklaart dat ook binnen de landsgrenzen veel wordt gevlogen. De grootste luchthavens in Spanje zijn Madrid Airport en Barcelona Airport. 

Madrid Airport, Madrid Barajas – Adolfo Suarez (MAD), is het vliegveld van de hoofdstad Madrid. Per jaar bedient het vliegveld van Madrid circa 50 miljoen mensen. Het is daardoor de grootste luchthaven van Spanje en één van de meest uitgebreide ter wereld. Madrid Airport is een belangrijke internationale luchthaven, omdat het dé schakel is tussen Europa en Latijns-Amerika. Wanneer je wilt parkeren op Madrid Airport, zijn er een boel mogelijkheden. Er zijn meerdere parkeerplaatsen gelegen aan het vliegveld, waar lang parkeren mogelijk is voor een lage prijs. Tegen een hoger tarief is het mogelijk om voorrangparking te krijgen.

Barcelona Airport, Barcelona- El Prat (BCN), zit met het bedienen van 47 miljoen passagiers per jaar, vlak onder Madrid. Ook bij Barcelona- El Prat is het mogelijk om lang te parkeren. Er is speciaal hiervoor een parkeerplaats gemaakt die twee kilometer verwijderd is van de Terminals 1 en 2. Deze parkeerplaats wordt met de luchthaven verbonden via een shuttlebus. 

Uiteraard hoeft reizen vanaf bovenstaande vliegvelden niet per se het handigst te zijn. Doordat Spanje zo groot is liggen de grootste luchthavens niet altijd binnen bereik. Niet alleen de grote vliegvelden bieden lang parkeren aan. De wat kleinere doen dat ook. Na Madrid en Barcelona wordt het meest gevlogen op Palma de Mallorca, Málaga en Alicante. Palma de Mallorca is een belangrijke transfer-luchthaven en Málaga en Alicante bieden respectievelijk toegang tot de vakantiebestemmingen aan de Costa del Sol en de Costa Blanca. 

Luchthavens in Noord Spanje

In het Noorden van Spanje liggen de volgende vliegvelden:

Luchthaven Bilbao (BIO)

Luchthaven Oviedo (OVD)

Luchthaven San Sebastian (EAS)

Luchthaven Santander (SDR)

Luchthaven Santiago de Compostella (SCQ)

Luchthaven Valladolid (VLL)

Luchthaven Vigo (VGO)

Luchthaven Zaragoza (ZAZ)

Luchthavens in Noordoost Spanje

In het Noordoosten van Spanje liggen de volgende vliegvelden:

Luchthaven Barcelona – El Prat (BCN)

Luchthaven Gerona – Costa Brava (GRO)

Luchthaven Reus (REU)

Luchthaven Valencia (VLC)

Luchthavens in Centraal Spanje

In het midden van Spanje liggen de volgende vliegvelden:

Luchthaven Madrid – Barajas (MAD)

Luchthavens in Oost-Spanje

In het oosten van Spanje liggen de volgende vliegvelden:

Luchthaven Alicante (ALC)

Luchthaven Valencia (VLC)

Luchthaven Murcia (MJV)

Luchthavens in Zuid-Spanje

In het zuiden van Spanje liggen de volgende vliegvelden:

Luchthaven Almeria (LEI)

Luchthaven Granada (GRX)

Luchthaven Cordoba (COR)

Luchthaven Jerez de la Frontera (XRY)

Luchthaven Malaga (AGP)

Luchthaven Sevilla – San Pablo (SVQ)

 

Dit vind je misschien ook leuk